Γνωρίζετε καλά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ότι τα διάφορα συμπτώματα που παρουσιάζει το δέρμα σας από δυσλειτουργίες μπορεί να οφείλονται στα λάθος καλλυντικά που χρησιμοποιείτε;

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα που προκαλούν τα λάθος καλλυντικά:

Ερεθισμένο δέρμα.

Το σύμπτωμα αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα για το δέρμα σας προϊόντα. Τα βασικά συστατικά στα καλλυντικά που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα είναι τα συνθετικά αρώματα και τα ισχυρά αφριστικά συστατικά σε προϊόντα καθαρισμού,

ενυδάτωσης, τόνωσης και μακιγιάζ.

Αποχρωματισμός του make up.

Ένα σημάδι ότι δεν χρησιμοποιείτε καλό make up είναι ο αποχρωματισμός του χρώματος του, δηλαδή σκουραίνει το χρώμα πάνω στο δέρμα. Αν χρησιμοποιείτε ένα παλιό ή κακής ποιότητας make up ή πούδρα προσώπου τότε το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται κουρασμένο σαν να είσαστε άρρωστη. Πετάξτε ότι πούδρα έχετε τα τελευταία 2 χρόνια και χρησιμοποιημένο make up για πάνω από 6 μήνες.

Ερεθισμένα μάτια.

Αν τα μάτια σας παρουσιάζουν φαγούρα, ερεθισμό ή ερυθρότητα σημαίνει ότι κάποια από τα προϊόντα σας για το μακιγιάζ των ματιών έχει λήξει ή έχει μολυνθεί. Η επιπεφυκίτιδα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε όσες γυναίκες έχουν υπερευαίσθητα μάτια. Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικά προϊόντα, ποτέ μην ανταλλάζετε προϊόντα με τις φίλες σας ή την αδερφή σας, την μητέρα σας κτλ και πάντα να καθαρίζετε σωστά τα πινέλα σας.

Τριχόπτωση.

Αν παρατηρήσετε τριχόπτωση, έντονη λιπαρότητα ή ξηρότητα, ξηροδερμία ή πιτυρίδα και άλλες αλλαγές στα μαλλιά σας, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε μήπως τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε περιέχουν βλαβερά συστατικά για το τριχωτό και τα μαλλιά. Πάντα να επιλέγετε ήπια προϊόντα χωρίς ισχυρούς αφριστικούς παράγοντες που διαταράσσουν την υγεία του δέρματος στο τριχωτό και τα μαλλιά.

Tips:

• Πριν αγοράσετε ένα προϊόν ελέγξτε την λίστα συστατικών.

• Ελέγξτε τι είναι αυτό που σας προκαλεί ερεθισμό, κάντε ένα απλό τεστ αλλεργίας, για να ξέρετε ποια συστατικά να αποφεύγετε. Επίσης, μπορεί να έχετε αλλεργία σε ένα εντελώς αθώο συστατικό και να μην το ξέρετε!

• Για να ενημερωθείτε για τα βλαβερά για την υγεία συστατικά, υπάρχουν λίστες σε πολλά αναγνωρισμένα site.

Keywords
Τυχαία Θέματα