“Ο πόλεμος των κουμπιών”: Μία ταινία ύμνος στην παιδική αθωότητα

00:55 5/9/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Το αγαπημένο κλασσικό μυθιστόρημα του Λουί Περγκό, “Ο πόλεμος των κουμπιών”, μετά την επιστροφή του για τέταρτη φορά στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του Γιαν Σάμιουελ προβάλλεται στη ζώνη Family Time του OTE TV. Γραμμένο το 1912, και με πρωταγωνιστές τα παιδιά μιας γαλλικής επαρχίας, το γαλλικό αντιμιλιταριστικό μυθιστόρημα επανέρχεται σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή διατηρώντας τα βασικά σημεία και μηνύματα του πρωτότυπου.

H σύγχρονη διασκευή του σκηνοθέτη

Σάμιουελ τοποθετεί την ιστορία στη δεκαετία του ’60. Ωστόσο δεν αλλάζει τα βασικά νοήματα που ο συγγραφέας ήθελε να περάσει στο κοινό. Και για τους πιο νεότερους η ιστορία έχει ως εξής: Σε μία επαρχία της Γαλλίας υπάρχει μία αέναη διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων παιδιών. Αυτή η ιστορία έχει τα χαρακτηριστικά βεντέτας αφού διαιωνίζεται και περνά από γενιά σε γενιά χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που να την πυροδοτεί. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, ο απόλυτος εξευτελισμός για τη μία ή την άλλη ομάδα είναι το ξήλωμα των κουμπιών από τα ρούχα του εχθρού!

Ζωντάνια, συναίσθημα, νοσταλγία και μικρές δόσεις χιούμορ θα κάνουν την καλύτερα παρέα σε μικρούς και μεγάλους. Συντονιστείτε αυτό το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD στον OTE TV και απολαύστε μία οικογενειακή ταινία που θα σας δώσει τροφή για συζήτηση.

Δείτε το trailer τη ταινίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα