Οι «επτά» δύσκολες στιγμές των νηπίων

13:54 9/2/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Ακόμη και εάν το παιδί σας είναι το πιο ήρεμο, συνεργάσιμο στον κόσμο σίγουρα υπάρχουν μερικές στιγμές που γυρίζει ο διακόπτης και η έκρηξη θυμού, η γκρίνια, τα κλάματα έρχονται στο προσκήνιο. Και για τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την δύσκολη ηλικία των 2 οι στιγμές είναι τόσο ίδιες.

1. Λίγο πριν τον ύπνο. Όταν η κούραση και η υπερένταση έχουν χτυπήσει κόκκινο, το πιο πιθανό είναι ότι το δίχρονο δεν θα ξεραθεί όπως ένας ενήλικας, αλλά θα αρχίσει να γκρινιάζει, να μην θέλει να πάει για ύπνο παρά

το γεγονός ότι τα μάτια τα κρατάει ανοιχτά με το ζόρι. Πρέπει να είστε ήρεμοι γιατί ο κανόνας λέει ότι όσο περισσότερο νευριάζετε, τόσο χειρότερη γίνεται η αντίδραση του παιδιού.

2. Λίγο πριν φύγετε από κάπου που διασκεδάζει. Εάν το σκεφτείτε ούτε σε εσάς αρέσει να φεύγετε από ένα μέρος που περνάτε καλά… Φροντίστε να δώσετε χρονικά περιθώρια στο παιδί να καταλάβει ότι πλησιάζει η ώρα να φύγετε. Μην διακόπτετε απότομα το παιχνίδι του για να φύγετε. Στην αρχή μην περιμένετε θαύματα. Η γκρίνια και ο θυμός θα επιμείνουν. Αλλά με τον καιρό θα το καταλάβει…

3.Όταν προσπερνάτε ένα παγωτατζίδικο και δεν του επιτρέπεται να πάρει παγωτό. Για το δικό μου παιδί βέβαια δεν είναι το παγωτό αλλά τα γλυφιτζούρια και οι σοκολάτες αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Κάθε παιδί έχει τη δική του εμμονή! Προσωπικά απέφευγα να περνάω από τέτοια μέρη… αλλά επειδή δεν είναι πάντα εφικτό το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ενδώσετε στην γκρίνια εάν έχετε αποφασίσει ότι δεν θα φάει ακόμη ένα παγωτό ή ακόμη μια σοκολάτα.

4. Σε μαγαζί με παιχνίδια. Αυτό τον «εφιάλτη» τον έχουν ζήσει όλοι οι γονείς. Φροντίστε από πριν να του πείτε ότι μπορεί να πάρει μόνο ένα, δύο παιχνίδια και εμμείνετε στην απόφαση σας. Φυσικά και δεν θα το καταλάβει στα δύο, αλλά σταδιακά θα καταλάβει.

5. Μην υπόσχεστε κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε. Σε αυτή την περίπτωση ο θυμός είναι και δικαιολογημένος και «λογικός». Πρέπει να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να προσφέρετε αυτό που υπόσχεστε.

6. Αλλάζοντας την ρουτίνα. Στα παιδιά αρέσει το πρόγραμμα. Τους δημιουργεί ασφάλεια. Ραγδαίες αλλαγές, μερικές φορές ακόμη και μικρές αλλαγές, μπορεί να προκαλέσουν «δράμα».

7. Όταν γκρινιάζουν άλλα παιδιά. Μου έχει συμβεί πολλές φορές να βρίσκομαι με φίλους των παιδιών μου και όταν αρχίζουν να γκρινιάζουν τα άλλα παιδάκια με το παραμικρό αρχίζουν και τα δικά μου.. Εκεί απλώς σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα