Οι φωτογράφοι πίσω από τις ιστορικές φωτογραφίες

Οι άνθρωποι πίσω από τα σημαντικότερα clicks των τελευταίων χρόνων αποφάσισαν να δείξουν το πρόσωπό τους κρατώντας το masterpiece τους. Για έναν φωτογράφο, το να βρεθεί στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, είναι μεγάλο δώρο. Το να έχει τα αντανακλαστικά και τη διορατικότητα να τραβήξει τη σωστή φωτογραφία, είναι μεγάλο ταλέντο.

Ο Tim Mantoani ξεκίνησε το 2006 μια φωτογραφική διαδρομή και δημιούργησε ένα project που οι ίδιοι οι φωτογράφοι κρατούν τη στιγμή στην οποία έδωσαν

το διαβατήριο της αιωνιότητας.

1 ΑΠΟ 17 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Steve McCurry – Το κορίτσι στο Αφγανιστάν

Πακιστάν 1984. Έψαχνα για αυτό το κορίτσι για 17 χρόνια και τη βρήκα το 2002, το όνομά της είναι Σαρμπάτ.

Δείτε περισσότερα Galleries Jeff Widener – Πεκίνο, 1989

O άντρα μπροστά από άρματα μάχης.

Δείτε περισσότερα Galleries Harry Benson – The Beatles

Τα Σκαθάρια την ώρα που ο μάνατζερ, Brian Epstein, τους ανακοινώνει πως είναι νούμερο ένα στην Αμερική.

Δείτε περισσότερα Galleries Lyle Owerko – 9/11

«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για την καρίερα μου φωτογραφίζοντας τους δίδυμους πύργους, ήθελα να δώσω στις ερχόμενες γενιές μια ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς είχε συμβεί», είπε ο Owerko.

Δείτε περισσότερα Galleries Marry Ellen Mark – Εκπαιδευτής τσίρκου με έναν ελέφαντα

«Κρατάω τη φωτογραφία του Ram Prakash Singh και του αγαπημένου του ελέφαντα, που τράβηξα το 1990. Ο Ram ήταν εκπαιδευτής τσίρκου στην Ινδία, η φωτογραφία αποτελέι μέρος έκθεσής μου για τα τσίρκο στη χώρα. Ο εκπαιδευτής πέθανε λίγους μήνες μετά τη φωτογράφιση, δηλητηριάστηκε από ψωμί».

Δείτε περισσότερα Galleries Thomas Mangelsen – Καφέ αρκούδα

«Εθνικό Πάρκο Katmai της Αλάσκα, Ιούλιος 1988. Είχα οραματιστεί μια τέτοια φωτογραφία πριν τη τραβήξω, όταν έβλεπα ντοκιμαντέρ. Εκείνη την εποχή δούλευα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ και είχα μια εβδομάδα κενό ανάμεσα στα γυρίσματα, έτσι επισκέφθηκα το πάρκο ζητώντας να τραβήξω μερικές φωτογραφίες. Ξόδεψα περισσότερα από 35 φιλμ στους καταρράχτες προσπαθώντας να τραβήξω μια τέτοια φωτογραφία. Νόμιζα πως δεν τα είχα καταφέρει και μετά από 6 εβδομάδες ανακάλυψα αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία».

Δείτε περισσότερα Galleries David Doubilet – Ο κύκλος από Μπαρακούντα

Παπούα Νέα Γουινέα. Το 70% της Γης είναι Ωκεανός, που κρύβει απίστευτη ομορφιά και πολλά μυστικά. Τα μπαρακούντα πραγματοποιούν τις κυκλικές κινήσεις για να αμυνθούν από τον εχθρό.

Δείτε περισσότερα Galleries May Pang – John Lennon

Καλοκαίρι 1974 Long Island Sound, Νέα Υόρκη. Μια ανέμελη στιγμή με τον γιο του Julian.

Δείτε περισσότερα Galleries Neil Leifer – Ali vs. Liston

25 Μαϊου του 1965, Lewiston.

Δείτε περισσότερα Galleries Vincent Laforet – Εγώ και ο άνθρωπός μου

«Είμαι τυχερός γιατί έχω γίνει μάρτυρας μερικών πολύ σημαντικών γεγονότων, άλλα ήταν μοναδικής ομορφιάς, άλλα ήταν τρομακτικά, όλα όμως ήταν σημαντικά για την ανθρώπινη ιστορία. Η φωτογραφία από ψηλά επιτρέπει μια μεγαλύτερη χρήση της φαντασίας και επιτρέπει να καταγράψεις αυτό που βλέπεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια».

Δείτε περισσότερα Galleries Bob Gruen – John Lennon

«Ο Lenon μου ζήτησε να επισκεφθώ το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη για να τραβήξω φωτογραφίες για το εξώφυλλο του άλμπουμ «Walls + Bridges. Αφού τραβήξαμε τις φωτογραφίες για το εξώφυλλο αποφασίσαμε να τραβήξουμε μερικές που θα χρησιμοποιούσε για προβολή, τον ρώτησα αν είχε ακόμη τη φανέλα που του είχα χαρίσει έναν χρόνιο νωρίτερα, αμέσως έσπευσε να τη φορέσει, έτσι τραβήξαμε αυτή τη φωτογραφία».

Δείτε περισσότερα Galleries Elliott Erwitt – Δυο σκυλιά με τον ιδιοκτήτη τους

1974

Δείτε περισσότερα Galleries Carl Fischer – Muhammad Ali

1967 στη Νέα Υόρκη.

Δείτε περισσότερα Galleries Lori Grinker – Mike Tyson

«Ο Mike Tyson το 1980 σε ηλικία 14 χρονών. Ξεκίνησα το εγχείρημα να φωτογραφίσω νέους μποξέρ όταν ήμουν φοιτήτρια. Ο θρυλικός Cus D’Amato μου είχε πει πως ο Mike θα στεφόταν ο νέος πρωταθλητής και είχε δίκιο, συνέχισα να τον φωτογραφίζω για περίπου μια δεκαετία. Ήταν ένα προβληματικό, μα γλυκό παιδί».

Δείτε περισσότερα Galleries Nick Ut – Επίθεση στο Βιετνάμ

8 Ιουνίου, 1972 χωριό Trang Bang. Η 9χρονη Kim Phuc τρέχει να σωθεί από το βομβαρδισμό.

Δείτε περισσότερα Galleries Herman Leonard – Μουσικοί της Τζαζ

«Ήταν το 1948 στο Royal Roost της Νέας Υόρκης. Μια απογευματινή πρόβα μου έδωσε τη δυνατότητα να τραβήξω μερικούς από τους θρύλους της Jazz».

Δείτε περισσότερα Galleries Douglas Kirkland – Marilyn Monroe

» Ένα απόγευμα με τη Marilyn».

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Bob Gruen, David Doubilet, John Lennon, Lyle Owerko, Marry Ellen Mark, May Pang, Neil Leifer, Tim Mantoani, Vincent Laforet, ιστορικές λήψεις, φωτογράφοι

Keywords
Τυχαία Θέματα