Προτάσεις καλοκαιρινών βιβλίων – part 1

15:58 6/8/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Βιβλία για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με ανάλαφρη διάθεση, ρομαντισμό και σασπένς.

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Οι βιολέτες του Μαρτίου

Πριν ακόμα γίνει τριάντα, η Έμιλι τα είχε όλα: ένα επιτυχημένο μυθιστόρημα, έναν σύζυγο που έμοιαζε να είχε ξεπηδήσει από τις σελίδες ανδρικού περιοδικού, και ένα εισιτήριο άνευ επιστροφής για τη χώρα της απόλυτης ευτυχίας.

Δέκα χρόνια αργότερα, η ζωή της δε θυμίζει σε τίποτα την ειδυλλιακή εκείνη περίοδο. Όταν η ηλικιωμένη θεία της, Μπι, την προσκαλεί να περάσει όλο

τον Μάρτιο στο σπίτι της στο Μπέινμπριτζ Άιλαντ, η Έμιλι δέχεται, ελπίζοντας ότι η θάλασσα θα γιατρέψει τις πληγές της. Κάνοντας έρευνα για το επόμενο βιβλίο της, ανακαλύπτει ένα κόκκινο βελούδινο ημερολόγιο από το 1943, το περιεχόμενο του οποίου φέρνει στο φως μια αναπάντεχη ιστορία που σχετίζεται με τη δική της ζωή.

Δείτε περισσότερα Galleries Το κορίτσι που άφησες πίσω

Το 1916, ο Γάλλος ζωγράφος Εντουάρ Λεφέβρ αφήνει την πολυαγαπημένη του Σοφί για να πολεμήσει στο Μέτωπο. Προτού φύγει, όμως, ζωγραφίζει ένα μοναδικό πορτρέτο της, το οποίο η Σοφί φυλάει σαν κόρη οφθαλμού.

Όταν η μικρή της πόλη πέφτει στα χέρια των Γερμανών, το πορτρέτο θα συγκινήσει τον Γερμανό διοικητή Κατοχής και θα γίνει η αιτία η κοπέλα να ρισκάρει τα πάντα –οικογένεια, υπόληψη, ακόμα και την ίδια της τη ζωή– σε μια ύστατη ελπίδα να ξαναδεί τον αγαπημένο της μια τελευταία φορά.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το ίδιο αυτό πορτρέτο δωρίζεται στη Λιβ από τον σύζυγό της, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του. Η ομορφιά του της θυμίζει τον λίγο καιρό που έζησαν μαζί. Όταν, όμως, θα αποκαλυφθεί η σκοτεινή ιστορία του πίνακα, η Λιβ θα κινδυνεύσει να χάσει τη μοναδική σπίθα αγάπης που ένιωσε από τη μέρα που έχασε τον άντρα της…

Δύο νέες γυναίκες∙ τις χωρίζει ένας αιώνας, τις ενώνει η αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι’ αυτό που αγαπούν περισσότερο, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Δείτε περισσότερα Galleries Δέχομαι

«Είναι τέλειος!»

«Παντρεύομαι».

«Όλο αυτό είναι λάθος…»

Η Λίλι Γουάιλντερ τα έχει όλα: ζει στη Νέα Υόρκη, κάνει μια δουλειά που αγαπάει, έχει φίλους που τη λατρεύουν, περιστοιχίζεται από μια οικογένεια γεμάτη χαρισματικές και στοργικές γυναίκες και είναι αρραβωνιασμένη με το απόλυτο κελεπούρι. Επίσης, δεν έχει καμία σχέση με τον γάμο. Ο αρραβωνιαστικός της Λίλι, ο Γουίλ, είναι κούκλος και είναι και λαμπρός αρχαιολόγος. Εκείνη είναι αυθάδικη, παρορμητική, δε λέει ποτέ όχι σε ένα ποτάκι (ή πέντε) και αδυνατεί να μείνει πιστή σε έναν άντρα. Της αρέσει ο Γουίλ, αλλά τον αγαπάει; Ο Γουίλ αγαπάει τη Λίλι, αλλά την ξέρει πραγματικά; Με τον γάμο να πλησιάζει, οι ξέφρενες νύχτες και οι αμφιλεγόμενες επιλογές θα της υπενθυμίζουν συνεχώς ότι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της ίσως να αποδειχθεί το μεγαλύτερο λάθος της.

Μια φρέσκια ματιά στο θέμα της σχέσης των δύο φύλων, της μονογαμίας και της συζυγικής πίστης, με την πιο συναρπαστική φωνή στον χώρο της γυναικείας λογοτεχνίας μετά την Έλεν Φίλντινγκ και τοΗμερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς. Προκλητικό, ανατρεπτικό, ξεκαρδιστικό!

Δείτε περισσότερα Galleries Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια

Καισάρεια, Σινασός, Σμύρνη και Πόντος, στα πέτρινα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανταλλαγής των πληθυσμών: ο καμβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ.
Στο πλευρό της Σεβαστής, η μάνα και η αδελφή της, η εύθραυστη Μακρίνα και η σημαδεμένη από τη μοίρα Ελισσώ, θα πληρώσουν βαρύ φόρο αίματος και θα κληθούν να ξεπεράσουν τραγικά αδιέξοδα λαμβάνοντας αποφάσεις ζωής και θανάτου.
Κυρίαρχος όμως ο υπερβατικός έρωτας που ανοίγει πόρτες στις πετρόχτιστες αυλές της Ανατολίας, στα αγριεμένα παράλια του Ατλαντικού και στα ήρεμα νερά του Αιγαίου, που θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις και θα αφήσει ανεξίτηλα τα αποτυπώματά του στον χρόνο.
Ογδόντα χρόνια μετά ελκύει την Έλσα, που κάνει ένα ταξίδι στα προγονικά χώματα κουβαλώντας μαζί της το ημερολόγιο της γιαγιάς Σεβαστής, και τον Άλεξ, που αναζητά τα χνάρια του καθηγητή Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ. Δυο ανθρώπους από τόσο διαφορετικούς κόσμους που θα ’λεγε κανείς πως ούτε μια κοινή ματιά δεν θα μπορούσαν να ρίξουν στο λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι της Παναγιάς που χαμογελάει, στην απόκοσμη Μονή των Παλιών Ασημιών…

Δείτε περισσότερα Galleries Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου

Έλα τώρα που ΔΕΝ το έχεις σκεφτεί ΟΥΤΕ μία φορά.
Να τον ξεφορτωθείς και να ησυχάσεις.
Να γλιτώσεις, να ξεμπερδεύεις.
Εσύ. Που είσαι καλή, χρυσή, υπέροχη, που σε θέλαν καν και καν, αλλά που στραβώθηκες και πήρες… αυτόν.
Εσύ. Που είσαι η κολόνα της οικογένειας.
Παιδιά, δουλειά, οικιακά, τα κάνεις όλα και δε βγάζεις κιχ.
Κι αυτός. Που, αντί να σου πει ευχαριστώ και μπράβο, σε γράφει και αδιαφορεί, τα φορτώνει όλα στις πλάτες σου και «χαλαρώνει» με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή.
Κι όμως… Όλα τα αντέχεις και τα υπομένεις, γιατί τον αγαπάς.
Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτεις τυχαία πως αυτός σε ΑΠΑΤΑ! Ναι! Έχει το θράσος και να σε ΑΠΑΤΑ!!! Να έχει ερωμένη!
Μέχρι εδώ ήταν. Το παίρνεις απόφαση.
Θα τον πετάξεις από το παράθυρο. Θα τον καθαρίσεις με τον καθαριστή για τα κολοκυθάκια. Θα τον ταΐσεις δηλητηριασμένο χορτοπιτάκι. Θα τον καρφώσεις με το μαχαίρι της κουζίνας, θα του κόψεις τα φρένα του αυτοκινήτου, δε θα σταματήσεις να αυτοσχεδιάζεις μέχρι να τον αποτελειώσεις.
Όπως κάνει και η Ξένια με τον Παναγιώτη, που την έχει καταστήσει τάρανδο με την Τασούλα την κοντή.
Μη διστάζεις. Μπες στην ιστορία και κάνε τη ζωή σου καλύτερη.

Ένα βιβλίο με δολοφονικό χιούμορ που μόνο ένας θανατηφόρος γάμος μπορεί να εμπνεύσει!

Δείτε περισσότερα Galleries Μη με λησμόνει

Στο Παρίσι, μια γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν γράφει την τελευταία λέξη σε ένα γράμμα με άγνωστο παραλήπτη…
Στην άκρη των ματιών της έχει περισσέψει ένα δάκρυ για τον μοναδικό άνθρωπο που βρέθηκε να την αγαπήσει. Έναν άνθρωπο που τον «σκότωσαν» γιατί ο έρωτάς τους θεωρήθηκε έγκλημα.

Την ίδια ώρα, η Πέρσα στροβιλίζεται στη σκηνή με κλειστά τα μάτια. Το θυελλώδες χειροκρότημα του κόσμου την τραβάει από την έκσταση και την κάνει να τα ανοίξει. Ένας άγνωστος άντρας στην πρώτη σειρά την κοιτάζει μαγεμένος. Το βλέμμα του κλειδώνει στο δικό της. Ο νεαρός φωτογράφος Κωνσταντίνος αισθάνεται ότι αντικρίζει μια αρχαία θεά. Και η Πέρσα νιώθει ότι μόλις συνάντησε το πεπρωμένο που έψαχνε χρόνια.

Ένας φωτεινός δρόμος ανοίγει. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται περνώντας από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι και την Πάτμο. Ένα μικρό μπλε λουλούδι σε ένα γράμμα κρύβει το μεγάλο μυστικό.

Πόσο μπορεί κανείς το παρελθόν να λησμονήσει…

Δείτε περισσότερα Galleries Τα κόκκινα λουστρίνια

«Κουνούσε πάνω κάτω το ένα πόδι για να δει ο παππούς τα κόκκινα γυαλιστερά παπούτσια της που “ταν τόσο όμορφα! Της τα “χε φέρει ο πατέρας της όταν επέστρεψε από κάποιο ταξίδι κι από εκείνη τη μέρα δεν τα “βγαλε απ” τα πόδια της, καμάρωνε που τα φορούσε. Ο παππούς γύρισε και την κοίταξε, τα μάτια του της χαμογέλασαν.»

Έπειτα από πολλά χρόνια, ένα ζευγάρι παιδικά κόκκινα λουστρίνια σε μια βιτρίνα θα τη γυρίσουν στο παρελθόν.

Το μακρύ ταξίδι μιας ελληνικής οικογένειας που άρχισε στα μέσα του 19ου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τέσσερις γενιές που η Ιστορία σημάδεψε τη μοίρα τους. Άντρες και γυναίκες, που γνώρισαν το πάθος, τον έρωτα, τη χαρά της δημιουργίας, τη ζεστασιά της οικογένειας, αλλά και την αποτυχία, τη μοναξιά.

Ζάκυνθος, Οδησσός, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αθήνα. Μετά τη Ρωσική Επανάσταση ο Γιάγκος με την οικογένειά του εγκατέλειψε την Οδησσό και ρίζωσε στην Κωνσταντινούπολη. Η δισέγγονή του Νένα θα ζήσει τον αφανισμό των Ρωμιών και το τέλος μιας εποχής. Στην Αθήνα όπου θα βρεθεί θα χαράξει τη δική της διαδρομή, όμως η Πόλη θα είναι πάντα εκεί.

Δείτε περισσότερα Galleries Ψηλά τα χέρια, Σε αγαπώ!

Ποιος είναι ο «μοναχικός ληστής» που αναστατώνει την ελληνική κοινωνία;
Είναι πράγματι ο γνωστός τρομοκράτης;
Η ανερχόμενη δημοσιογράφος Λήδα Αργυρίου, τη ζωή της οποίας σκιάζει η εγκατάλειψη της μητέρας της, καλείται να λύσει το μυστήριο μέσα από το ρεπορτάζ της.
Άθελά της όμως θα βρεθεί μπλεγμένη στα δίχτυα της ιστορίας που η ίδια ψάχνει…

Ο φιλόδοξος Χάρης Μπάλτσας, ξεκινώντας από ένα χωριό της Αργολίδας, θα αποσπάσει τον τίτλο του διδάκτορα των οικονομικών.
Όμως, δυσάρεστες εκπλήξεις θα ανατρέψουν τα σχέδιά του, ταράζοντας τη μέχρι τότε ομαλή πορεία, τόσο τη δική του όσο και της δημοσιογράφου.
Ο νεαρός Αριστείδης Γκίκας θα επιστρέψει από τη μακρινή Βραζιλία στην Ελλάδα.
Η παρουσία του θα συγκλονίσει την οικογένεια της Λήδας, την ίδια στιγμή που η δημοσιογράφος συγκρούεται μετωπικά με την Εριέττα, μια γυναίκα που ζει κλέβοντας τις ζωές των άλλων.

Ποιο δρόμο όμως θα ακολουθήσει ο έρωτας στις ζωές τους και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε μια χώρα που μέρα με τη μέρα αλλάζει;

Ένα μυθιστόρημα μήνυμα αισιοδοξίας, που θα φωτίσει τα αδιέξοδα και θα ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: βιβλία, εκδόσεις Διόπτρα, Εκδόσεις Καστανιώτη, Εκδόσεις Λιβάνη, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Εκδόσεις Μίνωας, Εκδόσεις Ψυχογιός, καλοκαίρι

Keywords
εκδόσεις καστανιώτη, εκδόσεις λιβάνη, εκδόσεις μεταίχμιο, σασπένς, ημερολόγιο, φως, σπιθα, νέα, κιχ, μπλε, αθηνα, μυστήριο, ελλαδα, tags, καλοκαιρι, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, η ζωη, τασουλα, ημερολόγιο, βραζιλια, γαμος, γυναικα, δουλεια, θαλασσα, θεμα, κωνσταντινουπολη, ομορφια, σμυρνη, φως, ψυχογιος, ωρα, αγνωστος, αιωνας, αλεξ, αρχαια, βιβλιο, βλεμμα, γαλαξιδι, γινει, γιαννενα, γραμμα, δειτε, δικη, διχτυα, δρομος, εκδοσεις ψυχογιος, εκδόσεις καστανιώτη, εκδόσεις λιβάνη, εκδόσεις μεταίχμιο, εκσταση, ελπιδα, ελσα, ερευνα, εριεττα, ζωη, ζωης, ζωες των αλλων, ιδια, ιδιο, θεα, θυμιζει, θρασος, ηρεμα, εκδοσεις, κιχ, λαθος, ληδα, λιβανη, ματια, μοιρα, μυστήριο, μυστικο, μπλε, μικρο, μοναξια, μυθιστορημα, νεα υορκη, παντα, οικογενεια, παιδικα, παθος, παπουτσια, παρισι, πεπρωμενο, πιστη, ποντος, πορτες, σελιδες, συζυγο, σειρα, σπιτι, σχεδια, φωνη, φορα, ξενια, χιουμορ, χρυση, χαρα, χωματα, κωνσταντινος, ωρες, αντρες, αφησες, αγνωστο, αυλες, class, γερμανο, γκικας, χωρα, κοπελα, καρδιες, λουλουδι, μεινει, μια φορα, μπροστα, πληγες, ποδια, σασπένς, σκηνη, single, ταξιδι, τριαντα, θεια, υπεροχη, χερια, ζευγαρι, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα