Τρόφιμα κατά του καρκίνου του μαστού

16:24 1/7/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Κι όμως η διατροφή σας συμβάλλει σημαντικά.

Αρχικά αν θέλετε να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο του μαστού θα πρέπει να κόψετε το κάπνισμα, να περιορίστε το αλκοόλ και να τρώτε την επιτρεπτή ποσότητα κόκκινου κρέατος. Στην κορυφή των τροφίμων που συμβάλλουν κατά του καρκίνου του μαστού είναι τα είδη που είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Σε αυτή την κατηγορία είναι τα λιπαρά ψάρια όπως η πέστροφα, το σκουμπρί, ο τόνος και ο σολομός. Επιπλέον τα καρύδια και τα πράσινα λαχανικά είναι δύο ακόμη σημαντικές πηγές.

Είναι επίσης γνωστό ότι το μπρόκολο είναι ένα τρόφιμο που μειώνει

τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου. Πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή το συγκεκριμένο λαχανικό.

Καλό θα ήταν επίσης να διαλέγετε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μιας μερίδας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού σε επιζώντες.

Τα ρόδια, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι τρία φρούτα που δημιουργούν ασπίδα στον οργανισμό σας. Συγκεκριμένα εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι ο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά χυμός ροδιού και το εκχύλισμα του αναστέλλουν την ανάπτυξη των οιστρογόνων που εκφράζουν τα καρκινικά κύτταρα του μαστού. Οι φράουλες και τα βατόμουρα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ελλαγικό οξύ, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αποφυγή του καρκίνου του δέρματος, της ουροδόχου κύστης, του πνεύμονα, του οισοφάγου, και του μαστού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Πηγή:Thinkstock / Fedor Kondratenko

The post Τρόφιμα κατά του καρκίνου του μαστού appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα