Financial Times: Αν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές θα είναι σαν να δίνεις ούζο σε αλκοολικό

Μόνο στο άκουσμα μιας επικείμενης επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, η οικονομική εφημερίδα, Financial Times καλεί την Ελλάδα να αντισταθεί και να μην επιστρέψει σύντομα στις αγορές. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της θεωρούν πως μία τέτοια επιστροφή θα είχε καταστροφικές συνέπειες στην μετέπειτα πορεία της Ελλάδας

στις αγορές... Κάτι δηλαδή σαν να δίνει κανείς ούζο σε αλκοολικό...

«Αυτή η χρονιά ξεκίνησε με πάρτι στις αγορές χρέους των χτυπημένων από την κρίση χωρών της Ευρωζώνης. Τι δώρο θα φέρει η Ελλάδα, το κακό παιδί της Ευρωζώνης;», σημειώνει στο άρθρο της, ενώ συμπληρώνει πως δεν μπορεί η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές, αφού είναι μόλις δύο χρόνια από τότε που η Ελλάδα χρεοκόπησε και επισημαίνει ότι εάν η Ελλάδα αποδείξει ότι μπορεί να μαζέψει χρήματα, τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να θέσει και πιο σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Για πολλούς διαμορφωτές της πολιτικής στην Ευρωζώνη, το να επιτραπεί στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, θα είναι σαν να δίνεις σε έναν αλκοολικό ένα μπουκάλι ούζο», τονίζουν οι Financial Times, οι οποίοι κλείνουν το κείμενο τους τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει πρώτα την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου δείγματος συντηρητικών επενδυτικών funds της Ευρώπης και Αμερικανικών hedge funds. «Η κατάσταση αυτή μπορεί να πάρει καιρό, ενώ την ίδια στιγμή ο Γιάννης Στουρνάρας λέει ότι θα πρέπει να ''δοκιμαστούν οι αγορές'' με την έκδοση πενταετών ομολόγων. Ακόμη και αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ φιλόδοξο, εάν βέβαια η Ελλάδα δεν πάει να χαλάσει το πάρτι».

Μία τέτοια πραγματικότητα, ίσως να μην έχει θετικές εξελίξεις και αναφέρουν: «η ατμόσφαιρα μπορεί πολύ γρήγορα να αλλάξει. Οτι και εάν συμβουλεύουν οι τραπεζίτες, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες με την Τρόικα στην γρήγορη επιστροφή της Ελλάδας, καθώς υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος ότι η Ελλάδα θα αποπροσανατολιστεί από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει, τονίζει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως η Ελλάδα «βρίσκεται πολύ πιο πίσω από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα