Strati: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή! [βίντεο]

«Εκτυπώστε το, θα περιμένω να το πάρω». Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παράγονται επιτόπου.

Με βάρος περίπου 680 κιλά, κατασκευάστηκε από ίνες άνθρακα, εμποτισμένες με πλαστικά σφαιρίδια μέσα σε μόλις 44 ώρες, «φόρεσε» ηλεκτρική μηχανή και ρόδες και ήταν έτοιμο προς χρήση. Η αμερικανική εταιρέια Local Motors παρουσίασε το πρωτότυπο αυτοκίνητο που λέγεται Strati στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών στην «Πόλη των Ανέμων».

Τα μόνα μέρη του αυτοκινήτου που δεν εκτυπώθηκαν είναι η μπαταρία, η μηχανή και τα λάστιχα. Αντίθετα με ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο που

αποτελείται απο περισσότερα απο 20.000 εξαρτήματα, το Strati αποτελείται μόνο απο 40. Όπως μάλιστα εξηγούν οι κατασκευαστές του, λιγότερα εξαρτήματα σημαίνει λιγότερα προβλήματα.

Προς το παρόν η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει δεν ξεπερνά τα 64 χιλιόμετρα την ώρα και το κόστος κατασκευής του φθάνει τα 18.000 δολάρια όμως στο μέλλον μπορεί να μειωθεί ακόμη και στο μισό.

Η Local Motors χρησιμοποιεί τώρα έναν νεότερο, ταχύτερο εκτυπωτή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cincinnati Inc σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ. Η μηχανή, με την ονομασία BAAM, λέγεται ότι μπορεί να αποθέτει έως και 20 κιλά πλαστικού την ώρα.

The post Strati: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή! [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα