Αέρας «ανανέωσης» στην ανεργία – Ξεκινά πρόγραμμα μαθητείας για 12.000 νέους [pdf]

Έναν αέρα «ανανέωσης» επιθυμεί να δώσει η κυβέρνηση στα τραγικά - μέχρι στιγμής - ποσοστά ανεργίας της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος μαθητείας από τον ΟΑΕΔ. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα - το οποίο ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης - θα μετάσχουν 12.000 μαθητές οι οποίοι θα εισπράξουν ημερήσια αποζημίωση της τάξεως των 11 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, το πρόγραμμα αφορά στο 2014 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, μέσω του προγράμματος, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση, είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως. Η απόφαση περιγράφει δύο διαδικασίες απόδοσης της ημερήσιας αποζημίωσης των 11 ευρώ στους δικαιούχους: είτε απευθείας, είτε μέσω των εργοδοτών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποδεικνύεται η κατάθεση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μαθητών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ με την απόφαση

Keywords
Τυχαία Θέματα