Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Σελήνη

Κάτι μαγικό, έτσι μπορείς να περιγράψεις με μια μόνο λέξη την Σελήνη! Ίσως να είναι ανεξερεύνητο... ίσως γιατί είναι τόσο λαμπερό! ίσως επειδή είναι τόσο μακριά ή μήπως ο λόγος είναι ότι δεν το έχουμε ακόμη επισκεφθεί;

Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για την Σελήνη. Πόσο μεγάλη είναι, ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε σε εκεί, γιατί βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά του και πολλά ακόμη!

Να τα δέκα σημαντικότερα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για την Σελήνη:

Η Σελήνη είναι μόνο φυσικός δορυφόρος της
Γης. Ένας φυσικός δορυφόρος είναι ένα όργανο χώρο που περιφέρεται γύρω από ένα πλανήτη , ένας πλανήτης σαν αντικείμενο ή αστεροειδή.Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο φεγγάρι στο ηλιακό σύστημα.Η μέση απόσταση από τη Σελήνη στη Γη είναι 384.403 χιλιομέτρων και περιφέρεται γύρω από τη Γη κάθε 27,3 ημέρες.Mons Huygens είναι το ψηλότερο βουνό στη Σελήνη, είναι 4700 μέτρα ύψος, λίγο πάνω από το μισό ύψος του όρους Έβερεστ (8848m).Η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του σε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που χρειάζεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι από τη Γη βλέπουμε μόνο ποτέ περίπου το 60% της επιφάνειάς του (50% κάθε φορά).Η πλευρά που μπορούμε να δούμε από τη Γη ονομάζεται το εγγύς πλευρά, ενώ η άλλη πλευρά καλείται η αθέατη πλευρά - ορισμένες φορές και σκοτεινή παρά το γεγονός ότι φωτίζεται από τον Ήλιο. Μάλιστα, η αθέατη πλευρά της Σελήνης είναι εντελώς διαφορετική λόγω της έλλειψης της Μαρίας (αρχαίες λίμνες από στερεοποιημένη λάβα).Luna πρόγραμμα της Σοβιετικής Ένωσης χαρακτήρισε την πρώτη επιτυχημένη προσγείωση ενός μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος στην επιφάνεια της Σελήνης το 1966.NASA των ΗΠΑ αποστολής Apollo 11 το 1969 ήταν η πρώτη επανδρωμένη προσσελήνωση με τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι ήταν ο Neil Armstrong.Η επιφάνεια της Σελήνης διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό των κρατήρων από κομήτες και αστεροειδείς που έχουν συγκρουστεί με την επιφάνεια την πάροδο του χρόνου. Επειδή η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα ή τις καιρικές συνθήκες οι κρατήρες παραμένουν καλά διατηρημένα.Η Σελήνη είναι πολύ ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά πολύ κρύο το βράδυ. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Σελήνης είναι 107 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και -153 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.Οι φάσεις της Σελήνης είναι: New Moon, Crescent, πρώτο τρίμηνο, Πρώτο Τέταρτο, Πανσέληνος, Πανσέληνος, Τελευταίο Τέταρτο, Crescent, Νέα Σελήνη ....Μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης.

Η έρευνα για την εξερεύνηση της Σελήνης , συνεχίζεται με τους επιστήμονες να συμφωνούν μονάχα στο ότι η Σελήνη διαθέτει μικρές ποσότητες νερού!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα