Αυτός ήταν ο άτυχος βρετανός στρατιώτης – 25 χρονών, πατέρας και ήρωας [εικόνες]

Τα στοιχεία του άτυχου βρετανού στρατιώτη που δολοφονήθηκε ύστερα από τη χθεσινή (22/5) τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Βρετανική κυβέρνηση.

Ο ντράμερ Λι Ρίγκμπι που υπηρετούσε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού είναι τελικά ο βρετανός στρατιώτης που έπεσε θύμα επίθεσης δύο ατόμων στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο Ρίγκμπι καταγόταν από το Μάντσεστερ και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Όταν επέστρεψε από τη στρατιωτική του θητεία στο Αφγανιστάν και σύμφωνα με πληροφορίες της Daily mail

παντρεύτηκε και πρόλαβε να γίνει πατέρας ενός δίχρονου αγοριού.

Κατόπιν εντάχθηκε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού και στάλθηκε στη στρατιωτική μονάδα του Γούλγουιτς, όπου όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη θητεία του, μιας και του στέρησαν τη ζωή δύο Νιγηριανοί Μουσουλμάνοι.

Όπως δήλωσαν οι συνάδελφοί του ο «Ρίγκερς», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν «δημοφιλής» και «ανοιχτός χαρακτήρας».

«Δεν πρόκειται να λυγίσουμε από τέτοιου είδους τρομοκρατικές πράξεις. Όλοι στο στράτευμα είναι σοκαρισμένοι από τα γεγονότα της Τετάρτης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.

«Πρόκειται για την παράλογη δολοφονία ενός στρατιώτη που υπηρέτησε πιστά το Στρατό σε διάφορους ρόλους, ανάμεσα στους οποίους και στο Αφγανιστάν. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του», συμπλήρωσε ο κ. Χάμοντ.

Εικόνες από το φόρο τιμής που απένειμαν οι κάτοικοι του Γούλγουιτς…

Keywords
Τυχαία Θέματα