Αγκιστρώθηκε το ρομπότ Philae στον κομήτη Τσούρι – Οι φωτογραφίες και το… τραγούδι

Εάν πριν από λίγα χρόνια έλεγε κάποιος, ότι ο άνθρωπος, η επιστήμη και η τεχνολογία, θα μπορούσαν να στείλουν ρομπότ σε κομήτη, θα του έλεγαν πως διάβασε μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν.

Κι όμως, η επιστήμη, συνεχίζει να καταγράφει επιτυχίες και να εξερευνά το άγνωστο κάνοντάς το γνωστό και δίνοντας δυνατότητες για το μέλλον.
Αυτό συνέβη και με την αγκίστρωση του ρομπότ, στον κομήτη Τσούρι.

Αίσιο τέλος έχει, καθώς φαίνεται, το θρίλερ με την αποστολή του σκάφους Rosetta και της διαστημοσυσκευής Philae στην επιφάνεια του κομήτη 67P/CG, η οποία, όπως μετέδωσε

το BBC, κατάφερε να σταθεροποιηθεί και να στείλει μηνύματα προς τη Γη και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Από την έδρα της ESA στο Ράμσταντ της Γερμανίας δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρώτη εικόνα του Philae στην επιφάνεια του κομήτη, 511 εκατ. χιλιόμετρα μακριά από τη Γη (δείτε εικόνες και διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Το ρομπότ Philae, που προσεδαφίσθηκε την Τετάρτη στην επιφάνεια του κομήτη Tσούρι, «λειτουργεί καλά», αλλά βρίσκεται χωρίς αμφιβολία «σε μία απότομη πλαγιά», δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φιλίπ Γκοντόν, επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας στην Τουλούζη.

«Ο Philae λειτουργεί καλά. Η μπαταρία του λειτουργεί καλά και τον τροφοδοτεί με ενέργεια». Αλλά κρίνοντας από τις φωτογραφίες που στέλνει, «βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε μία πλαγιά με μεγάλη κλίση», είπε.

Συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματισθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC), οπότε και θα παρουσιασθεί το «ιατρικό δελτίο» του μικρού ρομπότ.

Ο Τσούρι τραγουδάει

Ο κομήτης Τσούρι 67P έχει πολλά πράγματα να μας μάθει. Αλλά ξέρουμε ήδη ότι «τραγουδάει». Το μικρό ρομπότ Philae κατόρθωσε να πιάσει τη συχνότητά του και να την καταγράψει.

Μόλις προσεδαφίστηκε στον κομήτη, το μικρό ρομπότ εξέπληξε καταγράφοντας εκπληκτικούς ήχους που έβγαιναν από τον Τσούρι.
Το Ροζέτα είχε ενσωματωμένα πολυάριθμα μηχανήματα.

Ήδη από τον Αύγουστο η Ροζέτα ενώ βρισκόταν 100 km από τον Τσούρι είχε καταγράψει ηχητικά ακούσματα, όπως ανέφερε το μπλογκ Rosetta.
Χάρη σε έναν συγκεκριμένο τύπο παρεμβάσεων στο μαγνητικό του πεδίο, ο κομήτης δεν ακουγόταν παρά σε χαμηλή συχνότητα.

Προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα αυτό το μοναδικό «τραγούδι», οι επιστήμονες της αποστολής αύξησαν την συχνότητα 10.000 φορές ώστε να ακούγεται στο ανθρώπινο αυτί. Είναι αυτό που θα ακούσετε παρακάτω.

The post Αγκιστρώθηκε το ρομπότ Philae στον κομήτη Τσούρι – Οι φωτογραφίες και το… τραγούδι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα