Αγωνία για τη ζωή του Σουμάχερ – Όλο το χρονικό του σοβαρού τραυματισμού του

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά από το σοβαρό ατύχημα με μοτοσικλέτα του και μια εβδομάδα πριν από τα γενέθλια του ο 44χροος Michael Schumacher τραυματίστηκε στο κεφάλι και πάλι ενώ έκανε σκι στη Γαλλία . Το ρολόι έδειχνε 11:07 το πρωί της Κυριακής όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία , τραυματίστηκε στο χιονοδρομικό κέντρο στο Méribel . Ο Schumacher

, ο οποίος φορούσε κράνος έπεσε με δύναμη με το κεφάλι πάνω σε ένα βράχο .

Σύμφωνα με το χιονοδρομικό κέντρο της Meribel ο Schumacher έχει υποστεί σοβαρή τραυματική βλάβη του εγκεφάλου. Ωστόσο, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο διαβεβαιώνουν.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες για την κατάσταση της υγείας του Schumacher υπάρχουν αντικρουόμενα μηνύματα . Η κατάσταση της υγείας του πλέον είναι σοβαρή αναφέρει η γαλλική περιφερειακή εφημερίδα " Le Dauphiné Libere " από την Γκρενόμπλ.

Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός BBC μετέδωσε νωρίτερα ότι ο τραυματισμός του είναι "σοβαρός αλλά όχι απειλητικός για τη ζωή του» . Ο διευθυντής του Schumacher Sabine Kehm τόνισε:« Ζητούμε την κατανόησή σας που δεν μπορούμε να παρέχουμε συνεχή ενημέρωση για την υγεία του."

'Εξω από το νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ έχουν στηθεί οδοφράγματα για να αποκλειστεί η πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Σουμάχερ εισήχθη εκεί στη 1 το μεσημέρι.

Αμέσως μετά το ατύχημα μέσα σε δύο ή τρία λεπτά , δύο διασώστες έφτασαν επί τόπου. Ειδοποίησαν για βοήθεια και με ελικόπτερο ο Σουμάχερ πέταξε αρχικά για το νοσοκομείο της Moutiers αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης του έκρινε επιβεβλημένη την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Σουμάχερ έκανε σκι με τον 14χρονο γιο του.

Αμέσως μόλις έμαθε την δυσάρεστη είδηση ο φίλος του γνωστός ποδοσφαιριστής Λούκας Ποντόλσκι έγραψε στο twitter " Όλα τα καλύτερα για σένα, φίλε μου ! "

Eδώ και περίπου έναν χρόνο ο Σουμάχερ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση στη Formula 1 και πλέον ζει στη Γενέυη με την οικογένειά του. Ποτέ δεν εγκατέλειψε την αγάπη του ωστόσο για τα extrems sports. Η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και η οδήγηση μοτοσικλέτας είναι από τα μεγάλα πάθη του.

'Αλλωστε τον Φεβρουάριο του 2009 είχε άλλο ένα σοβαρό ατύχημα σε αγώνες μοτοσυκλέτας αυτή τη φορά στη Μούρθια της Ισπανίας. Τότε ο Σουμάχερ είχε υποστεί κάταγμα στη βάση του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης . Τραυματίστηκε επίσης σε ένα σπόνδυλο στο λαιμό και στο ένα πλευρό .

Keywords
Τυχαία Θέματα