Ανοίγει ο «πόλεμος» Πανούση-Παρασκευόπουλου – «Με στοχοποίησε», λέει ο πρώην υπουργός – «Λέει ψέματα», απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης

Τον υπουργό Δικαιοσύνης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «φωτογράφισε» ο Γιάννης Πανούσης κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι τον στοχοποίησαν. Προειδοποίησε μάλιστα ότι διαθέτει και νέα στοιχεία, με τα οποία θα επανέλθει, αν χρειαστεί.

«Οτι

δεχόμουν απειλές είναι γνωστό. Και άγνωστο να ήταν με την τελευταία ανακοίνωση Τσάκαλου γίνεται αυταπόδεικτο. Δεν είναι δυνατόν τον κίνδυνο της ζωής να τον κρίνουν οι απ έξω. Άκουσα τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει φόβος. Και ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλου να τους βάλουν στην θέση τους και θα πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία για τις απόψεις τους. Αυτή η αίσθηση απ έξω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας και ας βάλει 80 ανθρώπους να τον επιτηρούν έπεσε στο κενό. Έπεσαν στο κενό και οι απόψεις περι μυθοπλασιών και Τζέιμς Μπόντ. Λίγο μετά κατέθεσε μήνυση η κυβέρνηση -είναι πρωτοφανές- ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Την μια να με κατηγορούν για μυθοπλασίες και την άλλη να μου κάνουν μήνυση για εθνική ασφάλεια», είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Εγώ αύριο στον εισαγγελέα θα καταθέσω αίτημα να μου δοθούν οι κασέτες και θέλω να πιστεύω ότι δεν εχουν καταστραφεί διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική… Gate και βάλτε ό,τι άλλο θέλετε».

Υποστήριξε ότι η μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης είναι στον αέρα και μάλιστα την χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη. «Αν δείτε το κείμενό τους που έχει διαρρεύσει θα δείτε ότι όλη η ιστορία είναι ο Γιάννης Πανούσης. Γιατί είχε τα έγγραφα και γιατί τα διέρρευσε. Πώς έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά;» τόνισε και συμπλήρωσε: «Διαχειρίστηκα προσωπική υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που έκρινα ότι έπρεπε. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ζήτησα από τον διοικητή ΕΥΠ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν έγινε τίποτα. Μου λενε γιατί δεν έκανα τότε κάτι. Αλλά για σκεφτείτε να κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μήνυση κατά κρατουμένων και πολιτικών προσώπων; Αν έπρεπε να γίνουν μηνύσεις και κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον πρωθυπουργό».

«Ξαφνικά εμφανίζομαι να κάνω έλεγχο στις φυλακές και στα κελιά των Πυρήνων Φωτιάς», συνέχισε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: «Δεν είχε γίνει. Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης διάψευση και δεν έγινε. Με έριχναν στο στόμα του λύκου. Για όσα γινόντουσαν στις φυλακές έφταιγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν φταίω εγώ για όλα αυτά… Δεν εννοώ σχέση τρομοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μου εξηγήσει κάποιος πως εγώ που είχα πιο προχωρημένες απόψεις για φυλακισμένους να βρίσκομαι στο επίκεντρο για ευθύνες άλλων και να μου λένε ότι θα μου λιώσουν το κεφάλι. Τι επιλογές έκανα εγώ; Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη ευθύνες που ήταν δικές του. Όλα τα έγγραφα από Πυρήνες της Φωτιάς έχουν τα ίδια που λένε και διάφοροι υπουργοί».

«Εγώ ξεκινώ από την ασφάλεια της ζωής μου. Δεν παίζω παιγνίδια πολιτικά, ΜΜΕ ή πρεσβειών. Είμαι μόνος μου μοναχικός καβαλάρης. Αυτά ότι θα γίνω υπουργός της ΝΔ, ότι θα βγαλω λεφτά και άλλα απέχουν από μια δημοκρατική χώρα», είπε και συνέχισε: «Προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους να δώ τον κ. Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο. Δεν θέλω να είναι κανείς στο πλαί όταν το δώ. Δεν θα του πω αν λειτουργεί καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιος με στοχοποιεί. Το 2009 όταν μου έβαλαν βόμβα όταν με χτύπησαν ποιος με στοχοποιεί. Η επιτροπή σωφρονιστικού δικαίου και η επιτροπή βουλής απεδέχθη τις απόψεις μου ως προοδευτικές και ξαφνικά εμφανίζομαι ως ο φασίστας που μπαίνει στις φυλακές. Καταδίκη ή διάψευση δεν έχω ακούσει από την κυβέρνηση. Χαίρομαι για όσα είπε ο πρωθυπουργός -αν αφορούν και μένα- ότι οι αντιεξουσιαστές δεν μπορούν να ορίζουν τη ζωή ή το θάνατο. Όμως, δεν είμαι Ρομπέν των Δασών ή Δον Κιχώτης. Αν κάποιος απειλήσει τη ζωή μου. Όποιος πάει να παίξει έτσι θα χάσει. Πίσω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Θα με σκοτώσουν; Κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση».

«Με τιμά που μου έκαναν μήνυση για λόγους εθνικής ασφάλειας», είπε σε άλλο σημείο της ακρόασής του για την αντίδραση της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Εγώ έχω έγγραφο και είμαι νόμιμος αποδέκτης του ότι θα με σκοτώσουν. Δεν είμαι της άποψης ότι πρώτα σε πυροβολούν και μετά πας στον εισαγγελέα. Είναι δύσκολο με μια σφαίρα να κάνεις μήνυση».

Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έχει διατάξει καμία παρακολούθηση, ενώ σημείωσε: «Έχω αλλεργία με τις μυστικές υπηρεσίες γι αυτό και ζήτησα από τον κ. Ρουμπάτη να μου δίνει στοιχεία μόνο αν με αφορούν ή αφορούν την ΕΛΑΣ. Αν υπήρξαν είκοσι θέματα που με αφορούσαν και μου έδωσαν πέντε, δεν το ξέρω».

Αναφορικά με το αν είναι σίγουρος πως ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό είπε: «Αν ο κ. Ρουμπάτης δεν πήγε στο πρωθυπουργό αλλά σε συνεργάτη του που φιλτράρισε αυτά που έδωσε είναι δικό τους θέμα. Εγώ όμως εμπιστεύομαι τον κ. Ρουμπάτη και πιστεύω όσα μου είπε».

Ο κ. Πανούσης επαναλάμβανε ότι επέλεξε να εμπιστευτεί τον κ. Ρουμπάτη προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, καθώς ήταν αυτός που τον ενημέρωσε και για τις απειλές κατά της ζωής του. «Εγώ δεν παρακολούθησα κανένα. Μου έφεραν 5 έγγραφα ότι με απειλούν. Ο κ. Ρουμπάτης μου τα έδωσε. Αυτά τα έγγραφα τα πήγε ο κ. Ρουμπάτης στον πρωθυπουργό γιατί συναντιόταν μαζί του κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα και μιλούσαν για τους τζιχαντιστές και για άλλα ζητήματα», ανέφερε.

Πέραν αυτών ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι ο νόμος για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ τροποποιήθηκε με δική του παρέμβαση. «Εκείνη την εποχή είχαμε έντονη περίοδο. Καταλήψεις και νομοσχέδιο σχετικό. Υπήρχε κόντρα από τα αριστερά στην κυβέρνηση της αριστεράς και ο καθένας προσπαθούσε να κανει την διευθέτηση. Στο υπουργικό συμβούλιο είπα ότι διαφωνώ. Ο πρώτος νόμος δεν ήταν έτσι. Ο νόμος τροποποιήθηκε γιατί είχα βάλει το χέρι μου», ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Όταν μπήκα στα Προπύλαια με άδεια του πρωθυπουργού με κατήγγειλε το σύνολο ενός συστήματος ότι παραβίασα το άσυλο. Με κατήγγειλε ο κ. Πετράκος. Κανείς δεν με υπερασπίστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι έχει στην διάθεσή του και άλλα στοιχεία για «για κάποιους της Αριστεράς που μου κάνουν μαθήματα ηθικής». Πρόσθεσε ότι «η δικογραφία έχει έγγραφα και όποιος παει να τα διαψεύσει καταστρέφοντας υλικό θα πρέπει να αποδείξει ότι έχω φτιάξει μόνος μου τους διαλόγους, τα σφράγισα και τα διαβίβασα. Να έρθει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ της αντιτρομοκρατικής ο υπουργός Δικαιοσύνης στους οποίους τα έγγραφα αυτά έχουν κοινοποιηθεί».

Ο κ. Πανούσης επανέλαβε τον διάλογο που είχε με τον κ. Παρασκευόπουλο μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν να διατάσσει έφοδο της αστυνομίας στις φυλακές. «Δεν είχα μπει και ζητησα από τον κ. Παρασκευόπουλο να διαψεύσει. Δεν το έκανε και τώρα βγήκε και ειπε ότι δεν μπήκε ο κ. Πανούσης και προφανώς ήταν υπηρεσιακός έλεγχος. Γιατί δεν το έκανε τότε και με έριξε στα σκυλιά. Αυτοί που με κυνήγησαν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ: Από Διαμαντόπουλο, τη Ραχήλ, την Κωνσταντοπούλου, από μέλη της κεντρικής επιτροπής κ.α.», ανέφερε.

Κατα τον τρίτο και τελευταίο κύκλο, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος δεν ελέγχει τις φυλακές, υπαινισσόμενος ότι τα σωφρονιστικά καταστήματα ελέγχονται από τους ποινικούς. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιστολή των αδελφών Τσάκαλου, είπε: «Κατήγγειλε κάτι ο κ. Τσάκαλος. Τι έκανε ο Παρασκευόπουλος; Τολμά να κάνει μια μεταγωγή για να δούμε ποιος ελέγχει τις φυλακές;» και σε άλλο σημείο τόνισε: «Οι φυλακές δεν ελέγχονται. Οποιος είναι υπεύθυνος, ας το λύσει».

Ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είναι «ανήσυχος» και είπε: «Φοβάμαι τις αντιδράσεις τις κυβερνητικές περισσότερο. Αντί να δούνε κάποιοι βουλευτές τα πράγματα, ότι υπάρχει ένα προβληματάκι, να το ελέγξουν, με αντιμετωπίζουν ως τέρας... Η κυβέρνηση και η αριστερά δεν πρέπει να κάνει τρικ. Να ξέρει κάτι, αλλά επειδή είναι δικός της πρέπει να το κρύψει».

Είπε ότι κατέθεσε τα στοιχεία σε συμβολαιογράφο, σε περίπτωση που «κάτι πάει στραβά να δοθούν τα στοιχεία στους πολιτικούς αρχηγούς», ενώ πρόσθεσε: «Πίστευα σε πολιτική λύση, αλλά έπεσα έξω. Αντ' αυτού πήγαν στον εισαγγελέα, γιατί λένε ότι περιέφερα τα έγγραφα. Στοχοποιούμαι από τα αριστερά. Περίμενα από δεξιά και φασίστες να μου λένε τι είναι αυτά που λέω για ανοικτές φυλακές κ.ά. Δεν περίμενα αντίδραση από την Αριστερά».

Την κλήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Πανούση ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον δέκα ζητήματα θεσμικής σημασίας που απορρέουν από την υπόθεση καταλήγουν στον πρωθυπουργό.

Απάντηση Παρασκευόπουλου και κλήση του στην Επιτροπή

Μυθεύματα χαρακτηρίζει τα περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με τρομοκράτες και εγκληματίες ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι «άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Όταν η αλήθεια θυσιάζεται διαρκώς στο βωμό της εντυπωσιοθηρίας και των σκοπιμοτήτων, τότε για όσους τάχθηκαν να υπηρετούν τη δικαιοσύνη οι δρόμοι είναι δύο: είτε να δαπανούν το χρόνο τους για να ανασκευάζουν τις αλλεπάλληλες συκοφαντίες, αφαιρώντας αντίστοιχο χρόνο από βασικά έργα τους, είτε να απαντούν σποραδικά αλλά με παρρησία και σαφήνεια», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάννη Πανούση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει ότι «το Υπουργείο του οποίου προΐσταμαι, πρότεινε νομοθετήματα με κοινωνικούς στόχους. Για να επιτύχει στην αποστολή του χρειάστηκε, πέρα από τη μελέτη και την επεξεργασία, να ακούσει και να συζητήσει τις απόψεις αρμόδιων λειτουργών, επιστημόνων, κοινωνικών ομάδων, πολιτών ελεύθερων και κρατουμένων. Ούτε μια λέξη όμως, ούτε ένα γράμμα των νομοθετημάτων, δεν προτάθηκε, δεν γράφηκε και τελικά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή με γνώμονα άλλο από την κοινή ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου».

«Όσο για τα μυθεύματα περί ‘διαπραγμάτευσης με εγκληματίες, τρομοκράτες κλπ.’ θυμίζω το ευνόητο στον καθένα: άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλο να συζητά για να μεθοδεύσει παρανομίες. Όποιος ισοπεδώνει τη διαφορά, παραγνωρίζει τόσο την αξία της δικαιοσύνης όσο και το αρνητικό βάρος της παρανομίας», προσθέτει.

«Το Υπουργείο θα συνεχίσει να είναι ανοικτό στο διάλογο για την προάσπιση και την προαγωγή της δικαιοσύνης. Όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη», καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την κλήση του Νίκου Παρασκευόπουλου, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η ακρόαση του κ. Παρασκευόπουλου θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

The post Ανοίγει ο «πόλεμος» Πανούση-Παρασκευόπουλου – «Με στοχοποίησε», λέει ο πρώην υπουργός – «Λέει ψέματα», απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα