Από τις πισίνες… βούτηξε στον αλκοολισμό – Σε κλινική απεξάρτησης ο Ολυμπιονίκης Ιαν Θορπ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιαν Θόρπ διέπρεψε στις πισίνες και απέσπασε πολλές διακρίσεις αλλά τώρα δίνει μάχη με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.

Πριν από λίγες ημέρες, ο 31χρονος Αυστραλός αθλητής είχε πέσει ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε. Η κακή κατάσταση της ψυχικής του υγείας και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τον οδήγησαν τελικά σε κλινική απεξάρτησης.

«Είναι σοβαρή η κατάσταση. Δε θέλω να προσθέσω κάτι άλλο. Ο Ιαν είναι καλός άνθρωπος, αλλά έχει δυσκολία να αναγνωρίζει τα προβλήματά του», δήλωσε στενός συνεργάτης του Ιαν, Άλαν

Τζόουνς στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Οι αθλητικές αποτυχίες σε συνδυασμό με τραυματισμό και μία κακή επένδυση που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, οδήγησαν τον Ολυμπιονίκη στο αλκοόλ. Όπως έγραφε και ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, η κατάθλιψη τον οδήγησε στα σκοτεινά μονοπάτια της εξάρτησης.

«Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες για να υπερασπιστώ τα μετάλλια που κέρδισα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Ήμουν πάντα μόνος και μέσα σε μία ομίχλη ντροπής. Ήταν σαν ένα βάρος να με βύθιζε. Υπήρχαν ημέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Ούτε ένα ποτήρι νερό από την κουζίνα δε μπορούσα να πάρω», έγραφε ο Θορπ.

«Σκέφτηκα μέρη και τρόπους για να αυτοκτονήσω, αλλά πάντα άλλαζα γνώμη, κατανοώντας πόσο γελοίο θα ήταν. Το ποτό με απελευθερώνει από τις άσχημες σκέψεις, είναι ένας τρόπος να ελέγξω τα συναισθήματά του», εξομολογήθηκε ο Ολυμπιονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα