Αποκαθίστανται οι φορολογικές αδικίες – Τι αλλαγές ετοιμάζει το Μαξίμου

09:09 5/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Την αποκατάσταση των αδικιών που έφεραν κατεπείγοντα νομοσχέδια με πολύ έντονο το μεταρρυθμιστικό στοιχείο προωθεί η κυβέρνηση με την προσοχή του μεγάρου μαξίμου να στρέφεται πρωτίστως στον εξορθολογισμό των παραλογισμών που θεσπίστηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε σειρά διορθώσεων θα αφορά τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και δηλώσεις αλλά και τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα. Άλλωστε, από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

είχε αναγνωρίσει ότι «υπάρχουν και κάποιες διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, διότι μέσα σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις τολμηρές, έχουν γίνει και αδικίες και λάθη».

Το εν λόγω ζήτημα, άλλωστε, ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελος Βενιζέλο στην συζήτηση που είχανπριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δύο πολιτικούς εταίρους να συμφωνούν στην άρση των παραλογισμών που μπορεί να επιβαρύνουν περισσότερο μεσαία και κατώτερα στρώματα της κοινωνίας.

Ακόμα όμως και σε αυτό το ζήτημα δεν λείπουν οι ενδοκυβερνητικές εντάσεις. Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει ήδη κατ'εντολή του Αντώνη Σαμαρά την μεταρρύθμιση των εξοντωτικών προστίμων και την βελτίωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος προβληματισμός και γκρίνια για την φορολόγηση των αγροτών.

Ηδη, χθες, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συναντηθεί εκτάκτως αντιπροσωπεία του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του όχι μόνον από πράσινους βουλευτές αλλά και από κυβερνητικά στελέχη.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να μην εγκαταλείπει και τη γραμμή υπέρ της μη πλήρους εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που πρότεινε στη χώρα ο ΟΟΣΑ . Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο κ. Κουτσούκος (MEGA) υπαινίχθηκε συμφέροντα πίσω από τη σκληρή στάση της τρόικας υπέρ των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, σημειώνοντας ότι κάποιοι στην Ελλάδα επικαλούνται την τρόικα για την προώθηση των αλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα