Απρόσμενη τροπή στην υπόθεση Ασάνζ – Θα καταθέσει μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

Μία μεγάλη νίκη πέτυχε ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος καταζητείται από την Σουηδική Δικαιοσύνη και εδώ και χρόνια έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο Ασάνζ κατηγορείται για δύο βιασμούς στη Σουηδία από το 2010 αλλά αρνείται να εγκαταλείψει την πρεσβεία για να αποφύγει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - το οποίο θα ενεργοποιήσει η Βρετανία – και στην συνέχεια την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σήμερα,

Ασάνζ και Σουηδία συμφώνησαν στο να δώσει κατάθεση στους χώρους της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, από ομάδα Σουηδών δικαστών που θα μεταβεί επί τόπου. Επίσης η εισαγγελία πρότεινε να γίνει λήψη γενετικού υλικού του Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία και οι αναλύσεις να διεξαχθούν στο Λονδίνο.
Ο συνήγορος του Ασάνζ ότι ο πελάτης του είναι ικανοποιημένος αφού είναι μία εξέλιξη που επεδίωκε εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ σε ό,τι αφορά τις αναλύσεις DNA, δεν έδωσε οριστική απάντηση λέγοντας ότι είναι μία λεπτομέρεια που πρέπει να συζητηθεί.

Πάντως, ενώ μήνες αρνούταν το αίτημα, η εισαγγελία της Σουηδίας άλλαξε γνώμη για την ανάκριση του Τζούλιαν Ασάνζ στο Λονδίνο, διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται θα παραγραφούν τον Αύγουστο 2015.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks αρνείται τις κατηγορίες των δύο σουηδών γυναικών για βιασμό και δηλώνει ότι φοβάται ότι η Σουηδία θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον ρόλο του στη διαρροή και ανάρτηση στην ιστοσελίδα WikiLeaks 250.000 αμερικανικών απορρήτων διπλωματικών τηλεγραφημάτων και 500.000 διαβαθμισμένων στρατιωτικών εκθέσεων.

The post Απρόσμενη τροπή στην υπόθεση Ασάνζ – Θα καταθέσει μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα