Αρνείται το Ισραήλ οποιαδήποτε σχέση με την δηλητηρίαση Αραφάτ

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση από το Αλ Τζαζίρα της έκθεσης των Ελβετών εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με την οποία ο Αραφάτ ενδεχομένως να πέθανε από δηλητηρίαση με ραδιενεργό πολώνιο, το Ισραήλ αρνήθηκε σήμερα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ το 2004, . Τον Νοέμβριο του 2012, δείγματα από το λείψανό του είχαν παραδοθεί σε Γάλλους, Ελβετούς και Ρώσους εμπειρογνώμονες για να αποφανθούν αν ο θάνατός του προήλθε από δηλητηρίαση.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση του Ισραήλ με κανένα τρόπο»,

δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιγκάλ Παλμόρ, απαντώντας σε ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Τα συμπεράσματα της έκθεσης «είναι απολύτως ασαφή», σχολίασε ο ίδιος.

«Επομένως, αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι μία επιστημονική απόδειξη που να καθορίζει τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον ένα ακόμη επεισόδιο στην ατέλειωτη σαπουνόπερα στην οποία η Σούχα Αραφάτ αντιμετωπίζει την Παλαιστινιακή Αρχή», είπε ο Παλμόρ αναφερόμενος στη χήρα του Αραφάτ. «Η θεωρία έχει περισσότερες τρύπες από ό,τι το ελβετικό τυρί», σχολίασε.

Το Αλ Τζαζίρα δεν αναφέρθηκε στο ποιός μπορεί να δηλητηρίασε τον Αραφάτ.

Μέλη της επιτροπής της Παλαιστινιακής Αρχής που ερευνούν τα αίτια θανάτου του Αραφάτ είπαν ότι δεν θα σχολιάσουν το ζήτημα μέχρι να δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα σχολιαστούν τα ευρήματα των Γάλλων και Ρώσων εμπειρογνωμόνων. Ο ακριβής χρόνος της συνέντευξης Τύπου δεν έγινε γνωστός καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή αναμένει την ανάλυση των πορισμάτων των τριών εκθέσεων από τους δικούς της εμπειρογνώμονες.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι δηλητηρίασε τον Αραφάτ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 75 ετών σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο έξω από το Παρίσι, στις 11 Νοεμβρίου 2004.

Keywords
Τυχαία Θέματα