Ασθενής έπαθε ανακοπή και του έκαναν ανάνηψη στο πάτωμα του νοσοκομείου!

22:19 5/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Μόνο πρώτες βοήθειες δεν θυμίζει το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού. Καθημερινά τα εξεταστήρια είναι κατειλημμένα για ώρες από ασθενείς που περιμένουν εισαγωγή σε θαλάμους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης κλινών με αποτέλεσμα άλλοι ασθενεί, ακόμη και σοβαρά περιστατικά, να τυγχάνουν περίθαλψης σε καρέκλες και στους διαδρόμους.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος έχει φθάσει στο απροχώρητο με τον Γιατρό Πέτρο Κουρέα να απευθύνει κραυγή απόγνωσης μετά το τελευταίο απαράδεκτο περαστικό όπου γιατροί υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε διαδικασία

ανάνηψης, ενώ ο ασθενής ήταν πεσμένος στο πάτωμα.

«Ο ασθενής ήρθε με προκάρδιο άλγος η νοσηλεύτρια τον έφερε μέσα, προσπαθούσε να βρει κρεβάτι δεν υπήρχε, θα τον έβαζε σε καρέκλα να κάτσει προσωρινά αλλά έπαθε ανακοπή οπόταν έγινε ανάνηψη στο πάτωμα. Που έπρεπε να γίνει; Στα πέντε λεπτά έπρεπε να γίνει ανάνηψη διαφορετικά τον χάνουμε… έγινε ανάνηψη… δεν υπήρχε ούτε καρέκλα σας παρακαλώ θέλουμε βοήθεια. Βοηθάτε…», δήλωσε ο Διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών, Πέτρος Κουρέας.

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο τμήμα δεν είναι φαινόμενο πρόσφατο εξηγεί στο sigmalive.com ο διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών αφού τα μόλις 12 εξεταστήρια που υπάρχουν, 5 εκ των οποίων πρόχειρα τα οποία τοποθετήθηκαν λόγω της συμφόρησης, είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του τμήματος.

Για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα ο διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών αναφέρει πως η μία λύση είναι η δημιουργία γηριατρείου δίπλα από το Νοσοκομείο ενώ η δεύτερη είναι η επέκταση του τμήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Πέτρο Κουρέα το 2010 κατόρθωσε να εξασφαλίσει έγκριση για επέκταση του τμήματος του αλλά ένα χρόνο μετά το κονδύλι ύψους 900 χιλιάδων Ευρώ δόθηκε σε άλλο νοσηλευτήριο.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, είπε το πρόβλημα είναι κυρίως η διαχείριση κλινών, αφού όπως εξήγησε δεν γίνεται έγκαιρα εκκένωση των θαλάμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα