Αθώος για τον φόνο της Εύας ο Mr.Tetra Pak

21:42 1/8/2012 - Πηγή: KoolNews

«Το ξέρω ότι ακούγεται εγωιστικό αλλά δεν ήθελα να την αφήσω να φύγει», κατέθεσε ο Χανς Ράουζινγκ και συγκίνησε το δικαστήριο που τον τιμώρησε με μόλις 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τον ανεξιχνίαστο θάνατο της συζύγου του.

Η τελευταία φορά που είδε κάποιος την Εύα Ράουζινγκ ζωντανή ήταν στις 3 του Μάη όταν έμοιαζε κάπως άρρωστη και πρησμένη. Δύο μήνες αργότερα, στις 9 Ιουλίου, αστυνομικοί μπήκαν στο υπνοδωμάτιο της υπερπολυτελούς της έπαυλης στο Λονδίνο, παρακάπτοντας την πιστή Φιλιππινέζα υπηρέτρια η οποία φρουρούσε την πόρτα, και βρήκαν το πτώμα της πιο πλούσιας γυναίκας της Βρετανίας

σε αποσύνθεση. Ήταν κρυμμένο σε σακούλες σκουπιδιών, σφραγισμένο με μονωτικές ταινίες και κουκουλωμένο με δεκάδες στρωσίδια και γεμάτη αρωματική πούδρα για να μην μυρίζει.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών και ο θάνατος θεωρήθηκε μυστηριώδης. Ως μοναδικός ύποπτος για τη δολοφονία –όπως μετέδωσαν τα βρετανικά media μετά την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας- συνελήφθη ο σύζυγός της, ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος του ιδρυτή της πολυεθνικής Tetra Pak, Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ.

Δεν ανακρίθηκε ποτέ, διότι οι αρχές έκριναν ότι έπρεπε πρώτα να αποτοξινωθεί, και μέχρι να φτάσει στο δικαστήριο –με δικηγόρο τον αδερφό του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Κάμερον- η κατηγορία είχε διαμορφωθεί σε «παρεμπόδιση νόμιμης και αξιοπρεπούς ταφής».

Η ποινή που επιβλήθηκε στον ζάμπλουτο άνδρα ήταν τελικά 10 μήνες με αναστολή για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να βρίσκεται στην ψυχιατρική κλινική into Capio Nightingale για αποτοξίνωση.

«Το ξέρω ότι ακούγεται εγωιστικό αλλά εγώ απλώς δεν ήθελα να την αφήσω να φύγει», είπε ο κατηγορούμενος των 6.200.000.000 ευρώ στον ψυχίατρο που τον εξέτασε. Είπε επίσης ότι όταν βρήκε την Εύα νεκρή, στις 7 Μαΐου, του ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει τον θάνατο της γυναίκας με την οποία ζούσε μαζί εδώ και 21 χρόνια και απέκτησε τέσσερα παιδιά, κι απλώς συνέχισε να ζει σαν να μην τρέχει τίποτα. Γι’ αυτό κρατούσε την Εύα νεκρή στο κρεβάτι τους για περισσότερο από δύο μήνες.

Πώς πέθανε αλήθεια η Εύα Ράουζινγκ; Προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ. Ο δικαστής δέχτηκε ως πιθανή την πρόβλεψη των αρχών ότι ο θάνατος μάλλον προκλήθηκε από καρδιακή προσβολή έπειτα από πολυετή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα