Χρυσές Σφαίρες 2014: Οι υποψηφιότητες που προκάλεσαν έκπληξη αλλά και απογοήτευση

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες και κάποιες μας προκάλεσαν έκπληξη ενώ υπήρξαν και άλλες που μας έκαναν να δυσανασχετήσουμε.Θα περιμένουμε ένα μήνα μέχρι να δούμε τις οικοδέσποινες Τίνα Φέι και Άμυ Ποέχλερ να παρουσιάζουν τα βραβεία στο ξενοδοχείο Hilton. Παρ’ όλα αυτά, η Ζόε Σαλτάνα και η Αζίζ Ανσάρι παρουσίασαν τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, την Πέμπτη και υπήρξαν εκπλήξεις αλλά και κάποιες υποψηφιότητες που μας δημιούργησαν… ανάμεικτα συναισθήματα.

Οι Χρυσές Σφαίρες θα παρουσιαστούν για

71 συνεχόμενη χρονιά στις 12 Ιανουαρίου 2014 ενώ αναμένεται με αγωνία από τους φίλους της έβδομης τέχνης και της τηλεόρασης το ποιος θα πάρει κάποιο βραβείο καθώς οι Χρυσές Σφαίρες είναι ο προάγγελος των Όσκαρ.

Όσον αφορά τις ταινίες, το «12 Χρόνια Σκλάβος» και το «American Hustle» σάρωσαν με επτά υποψηφιότητες το καθένα ενώ στην τηλεόραση το «Homeland» αποκλείστηκε τελείως. Ούτε το «Lonely Ranger» με τον Τζόνι Ντέπ δεν κέρδισε υποψηφιότητα, αρκετά μεγάλη έκπληξη για όλους όσους ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Η ταινία «The Wolf of Wall Street» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Η συγκεκριμένη υποψιφιότητα έκανε πολλούς να δυσανασχετήσουν μιας και η ταινία δεν μπορεί να κατανοηθεί καλά από το κοινό άλλων χωρών ενώ κάποιοι άλλοι την χαρακτήρισαν ταινία-σκάνδαλο.

Η ταινία «Lee Daniel’s the Butler» με την Όπρα Γουίνφρεϊ δεν κέρδισε καμία υποψηφιότητα, γεγονός που δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς θεωρείται μία πολύ μέτρια παραγωγή απ΄ όλες τις απόψεις. Το «Idris Elba, Mandela: Long Walk to Freedom» δεν κέρδισε υποψηφιότητα καθώς θεωρείται κακή παραγωγή.

Από τις ταινίες που προβλήθηκαν περισσότερο το 2013 ήταν και το «All the Love for Rush», όχι και άδικα γιατί πρόκειται για ένα αριστούργημα. Τελικά η ταινία είναι υποψήφια σε δύο κατηγορίες, Best Motion Picture—Drama και Best Supporting Actor.

Όσον αφορά ολόκληρη την κατηγορία «Βest Supporting Actor», εκτός από τον Μπρούχλ για το All the love for Rush, είναι υποψήφιος και ο Μπαρκχάντ Αμπντί για την ταινία Captain Phillips. Οι άλλοι τρείς υποψήφιοι, είναι κάποιοι που δεν τους περιμέναμε καθώς δεν πήραν και τα καλύτερα σχόλια. Πρόκειται για τους: Χιόχαν Χίλ για την ταινία «Τhe Wolf of Wall Street Journal», Τόμ Χάνκς για το «Saving Mr. Banks» και Χάρισον Φόρντ για την ταινία «42». Έκπληξη προκάλεσε και το γεγονός ότι η Σάλι Χόπκινς είναι υποψήφια στην κατηγορία «Best Supporting Actress» καθώς δεν το περίμενε κανένας.

Όσον αφορά της τηλεοπτικές σειρές, ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη να ήταν η ένδοξη υποψηφιότητα που κέρδισε η σειρά του NBC, «Parenthood». Η ηθοποιός Μόνικα Πότερ, καθήλωσε το κοινό με την εκπληκτική ερμηνεία της υποδυόμενη μια γυναίκα που πάσχει από καρκίνο. Η Χέιντεν Πάνετιερ, πρωταγωνίστρια της σειράς «Nashville» δεν κατάφερε να είναι υποψηφιότητα.

Οι περσινοί νικητές «Homeland» για καλύτερη σειρά, Κλαίρ Ντέινς και Ντάμιαν Λούις, δεν κατάφεραν να βρεθούν στη λίστα των υποψηφίων. Κάποιοι θεώρησαν το γεγονός αυτό, περιφρόνηση. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά έχει βγάλει ουκ ο λίγα επεισόδια, μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία, εξού και η έκπληξη που προκάλεσε ο φετινός της αποκλεισμός. Στην ίδια δυσάρεστη θέση βρέθηκε και η σειρά «Mad men», καθώς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην οποία δεν κατάφερε να διακριθεί.

Έκπληξη προκάλεσε η επιλογή μόνο μιας υποψηφιότητας για τη συναρπαστική τηλεοπτική σειρά «Orange is the new Black». Παρά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η σειρά του καναλιού Netflix, κατάφερε και απέσπασε μόνο μια υποψηφιότητα (με το σπαθί της βέβαια), εκείνη της «Καλύτερης δραματικής ηθοποιού» με την Τέιλορ Σίλινγκ. Αντιθέτως, η σειρά «House of cards» κέρδισε την υποψηφιότητα «Καλύτερης δραματικής σειράς».

Η τηλεοπτική σειρά «The good wife» κατάφερε να διαψεύσει όσους την ήθελαν απούσα από τις φετινές υποψηφιότητες, κερδίζοντας σε τρείς κατηγορίες («Καλύτερη σειρά», «Καλύτερη γυναίκα ηθοποιός» και «Β’ ανδρικός ρόλος»).

Η τηλεοπτική σειρά «Brooklyn nine-nine» με τον ηθοποιό Άντι Σάμπεργκ, κατάφερε να κατατροπώσει το «The Michael J. Fox show» στην κατηγορία «Καλύτερη κωμική σειρά». Από την άλλη, ο Τζέιμς Σάντερ είναι υποψήφιος στην κατηγορία «Α’ ανδρικός ρόλος» για τη δραματική σειρά «The blacklist». Τέλος, ο Ρέι Ντόνοβαν απέσπασε εξίσου την υποψηφιότητα για την τηλεοπτική σειρά «Masters of sex».

Η κωμική σειρά «Modern Family» δε στάθηκε τυχερή, καθώς μόνο η ηθοποιός Σοφία Βεργκάρα κατάφερε να αποσπάσει μια υποψηφιότητα.

Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της Τατιάνα Μασλάνι στις φετινές υποψηφιότητες. Η ηθοποιός προκάλεσε αίσθηση με την ερμηνεία της στη τηλεοπτική σειρά «Orphan Black», δίνοντας έτσι την πεποίθηση πως πρόκειται για μια από τους νικητριες των φετινών βραβείων.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα