«Δακτύλιος» για τζάκια και ξυλόσομπες – Θέλουν να βάλουν τέλος στην αιθαλομίχλη

Υπό περιορισμούς θα μπεί η χρήση τζακιού και ξυλόσομπας καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να λάβει μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Η εφαρμογή «δακτυλίου» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα.

Το φαινόμενο του

«κίτρινου» νέφους είχε κάνει την εμφάνισή του πέρσι -κυρίως στην Αθήνα-, όταν λόγω αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου, οι πολίτες στράφηκαν στην καύση ξύλων. Το υπουργείο, προκειμένου να προλάβει την επανάληψη του φαινομένου, κινείται ήδη με ταχείς ρυθμούς προκειμένου το μέτρο να προστατέψει από αντίστοιχα φαινόμενα την φετινή χρονιά.

Το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα