Δείτε live την έκλειψη της σελήνης και το «αιματοβαμμένο» φεγγάρι

Παρακολουθήστε ζωντανά την ολική έκλειψη σελήνης και το «αιματοβαμμένο» φεγγάρι με εικόνα από κάμερα της NASA.

Η Σελήνη - εξαιτίας της πρώτης από μια σειρά τεσσάρων σεληνιακών εκλείψεων που θα λάβουν χώρα τους προσεχείς 18 μήνες - αποκτά ένα χάλκινο χρώμα, δίνοντας στο φεγγάρι τον χαρακτηρισμό «αιματοβαμμένο».

Πότε συμβαίνει η ολική έκλειψη και ποιοι είναι οι «τυχεροί» που θα τη δουν

Η ολική

έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν η Πανσέληνος ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και τη Γη. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης η σκιά της Γης πέφτει πάνω στη Σελήνη εμποδίζοντας τις ακτίνες του ηλίου. Το κόκκινο χρώμα που θα αποκτήσει η Σελήνη οφείλεται στη διάθλαση του ηλιακού φωτός, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά το ηλιοβασίλεμα.

Η εν λόγω έκλειψη θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό και θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έκλειψη θα έχει χρώμα σκούρο γκρι, προτού το Φεγγάρι αποκτήσει μια απόχρωση κόκκινου-πορτοκαλί.

Πότε θα ξαναδούμε το φαινόμενο

Τα επόμενα «αιματοβαμμένα Φεγγάρια» αναμένονται στις 8 Οκτωβρίου 2014, στις 4 Απριλίου 2015 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2015. Το αστρονομικό μενού της ημέρας δεν περιλαμβάνει μόνο την ολική έκλειψη, ο πλανήτης Άρης θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων, στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Οι αστρονόμοι τονίζουν ότι ο Άρης το βράδυ θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός, όσο ο Σείριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα