ΔΝΤ: Θα «μετρήσουμε» τις συνέπειες του προσφυγικού στην Ελλάδα, αλλά δεν υποσχόμαστε τίποτα

Παράθυρο για συνυπολογισμό του προσφυγικού στο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα αφήνει για πρώτη φορά το ΔΝΤ, χωρίς, ωστόσο, να παρέχει εγγυήσεις για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων του Μνημονίου.

«Θα περίμενα, θα φανταζόμουν, πως στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων ζητήματα που προκαλούν επιπρόσθετες δημοσιονομικές εντάσεις θα συζητηθούν», δήλωσε

ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Ράις επισήμανε πάντως πως το ΔΝΤ δεν διαθέτει στοιχεία για τις επιπτώσεις των προσφυγικών εισροών στον ελληνικό προϋπολογισμό και διευκρίνισε πως η όποια συζήτηση θα γίνει στο γενικό κάδρο των διαπραγματεύσεων για την πορεία εφαρμογής του νέου προγράμματος στήριξης κι όχι συγκεκριμένα με στόχο την τροποποίηση των συμφωνηθέντων.

Πρόσθεσε πως η κατάσταση στην Ελλάδα, με δεδομένη και την προσφυγική κρίση, δεν είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στη σύνοδο του G20 που θα αρχίσει την Κυριακή στην Τουρκία – με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ – όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν επαφές στο περιθώριο των επίσημων εργασιών.

Ο κ. Ράις επανέλαβε εξάλλου πως είναι ακόμα πρόωρο να γίνει λόγος για χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, αρνούμενος να κάνει οποιονδήποτε λόγο για το μέγεθος τυχόν συνεισφοράς. Συμπλήρωσε γενικά πως το ζήτημα θα τεθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των τρεχουσών διαπραγματεύσεων. «Αφού αυτές οι συζητήσεις φτάσουν σε κάποιου είδους κατάληξη, μπορούμε να μιλήσουμε για συμμετοχή του ΔΝΤ», είπε.

The post ΔΝΤ: Θα «μετρήσουμε» τις συνέπειες του προσφυγικού στην Ελλάδα, αλλά δεν υποσχόμαστε τίποτα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα