Έφυγε από την ζωή ο «δημιουργός των τεράτων», Ρέι Χαριχάουζεν

11:51 8/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Μεγαλούργησε στον χώρο του κινηματογράφου. Ήταν ο πρώτος και σημαντικότερος δημιουργός των ειδικών εφέ που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Ο Ρέι Χάριχαουζεν έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών.

Κάποια από τα δημιουργήματα του ήταν το γιγάντιο χταπόδι, οι Κύκλωπες, η Μέδουσα, σκελετοί και άλλα φανταστικά δημιουργήματα που έδωσαν άλλο αέρα στον κινηματογράφο.

Ο βιογράφος του και πολύ καλός του φίλος, Τόνι Ντάλτον επιβεβαίωσε τον θάνατο του σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αφού νοσηλευόταν περίπου μία εβδομάδα.

Ο Χαριχάουζεν ανακάλυψε το ταλέντο του για

πρώτη φορά σε ηλικία 13 ετών, όταν είδε τον King Kong. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βιογράφος του: «Τότε ανακάλυψε τι θέλει να ακολουθήσει για το υπόλοιπο της ζωή του».

Τα έργα που έκανε είναι ιδιαίτερα γνωστά για την ζωντάνια και την δυναμικότητα που τους έδινε. Ήταν επίμονος σε αυτά που δημιουργούσε και έκανε τα πάντα για να ολοκληρώσει το έργο του, ακόμη κι εάν αυτό απαιτούσε πολύ χρόνο.

Οι ταινίες που συμμετείχε με τα ιδιότυπα «καρτούν» του είναι δεκάδες. Σημαντικότερα έργα είναι: Μυστηριώδες Νησί(1961), Η μάχη των Αργοναυτών(1963), 1.000.000 Προ Χριστού(1966).

Το 1992 οι κόποι του ευοδώθηκαν, καθώς βραβέυτηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Keywords
Τυχαία Θέματα