Έλενα Ακρίτα: Σε ποιο πλανήτη ζείτε κυρία μου;

Η Έλενα Ακρίτα “τα χώνει” στην συγγραφέα Χρυσηίδα Δημουλίδου που επιτίθεται στις δανειστικές βιβλιοθήκες.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου ανέβασε στο facebook μια επιστολή, στην οποία η συγγραφέας εξηγεί γιατί δεν θέλει να δανείσει βιβλία στη δανειστική βιβλιοθήκη και άλλα παρόμοια προσωπικά διλλήματα. Η Έλενα Ακρίτα διάβασε την επιστολή, έχει αντιρρήσεις και τις γράφει στη στήλη της στα Νέα. Αντιγράφουμε λοιπόν τα δικά της

λόγια

 Προς Χρ(υσούλα;) Χρ(λυσα) Χρ(υσηίδα) Δημουλίδου.

Κυρία μου

Διάβασα με προσοχή την οργισμένη επιστολή με την οποία επιτίθεστε στις δανειστικές βιβλιοθήκες που έχουν το “θράσος”(δικός σας ο χαρακτηρισμός) να σας ζητούν βιβλικά για τους αναγνώστες τους. Με αποτέλεσμα εσείς να χάνετε χρήματα από το κάθε αντίτυπο που διατίθεται δωρεάν.

Ομολογώ ότι αγνοώ τη συγγραφική σας δεινότητα. Δεν έχω διαβάσει ποτέ κανένα βιβλίο σας. Τώρα που δημιουργήθηκε αυτό το θέμα μπήκα στο προφίλ σας στο facebook. Είδα φωτό σας με μαγιό σε αισθησιακές πόζες. Είδα το σπίτι σας πνιγμένο στα τιγρέ μαυροχρυσοκκόκινα… Δικό μου το πρόβλημα, αλλά όσο να πεις, όλο αυτό το πακέτο δεν με προδιαθέτει ν α τρέξω στο πρώτο βιβλιοπωλείο και να εντρυφήσω στο έργο σας. Ίσως μια άλλη φορά.. σε μια άλλη ζωή…

Για να γίνει κατανοητό το όλο θέμα, παραθέτω απόσπάσματα τη επιστολής σας..

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα και επειδή το κακό παράγινε, θα το κάνω θέμα. Πρέπει λοιπόν να μάθετε πως η συγγραφή, τουλάχιστον από την πλευρά μου, είναι επάγγελμα και όχι χόμπι. Επομένως αφού είναι επάγγελμα και ο άλλος μοχθεί για αναπαράγει έργο, θα πρέπει και να αμείβεται γι αυτό

ΓΡΑΦΕΙ μια σχολιάστρια κάτω από την επιστολή: «Ο Καβάφης εργάστηκε 30 χρόνια στο γραφεί Άρδευσης, ο Καρκαβίτσας ήταν γιατρός, ο Βάρναλης καθηγητής, ο Εμπειρίκος εργαζόταν και αυτός και μάλιστα ήταν ο πρώτος Έλληνας ψυχαναλυτής, ο Καββαδίας ασυρματιστής. Ο Καραγάτσης δούλευε σε διαφημιστική εταιρία και η λίστα δεν έχει τελειωμό με όλους του λογοτέχνες που ευτυχώς δεν ήταν επαγγελματίες συγγραφείς όπως η κυρία Δημουλίδου.

«Ένα βιβλίο για να μπει στις βιβλιοθήκες πρέπει να έχει κάνει τον κύκλο του που είναι 5 με 10 χρόνια, ή να βρίσκεται στα αζήτητα. π.χ ένας Καζαντζάκης, ένας Ντοστογιέφσκι, μια Λιλίκα Ζωγράφου κλπ που τα βιβλία τους έχουν εκδοθεί εδώ και πολλά χρόνια».

Απάντηση 1: Δεν υπήρξε ποτέ συγγραφέας με το όνομα Λιλίκα Ζωγράφου. Υπήρξε η ΛΙΛΗ Ζωγράφου…

Απάντηση 2: Αναφέρεστε στον καζαντζάκη και στον Ντοστογιέφσκι που βρίσκονται στα “αζήτητα”. Αυτά τα “αζήτητα” εμάς μας έκαναν ανθρώπους με γνώμη, ευαισθησία, άποψη…

«Ο συγγραφέας εργάζεται σκληρά και πληρώνει ένα απίστευτο τίμημα μοναξιάς και σωματικής υγείας γιατί καταπονείται όχι μόνο το σώμα του, αλλά και ο εγκέφαλος του».

ΠΡΩΤΟΝ αυτό το «ο συγγραφέας» συλλήβδην είναι για πολλά χαστούκια, συγνώμη κι όλας. Ας μην τσουβαλιάσουμε βασανισμένα μυαλά, κυνηγημένες ψυχές, κατεστραμμένες ζωές που άφησαν πίσω τους κληρονομιές πολύτ

Keywords
Τυχαία Θέματα