«Έμοιαζε με πυρηνική βόμβα» – Τουλάχιστον 15 νεκροί από την φονική έκρηξη στο Τέξας

Ολόκληρη την περιοχή του Ουάκο του Τέξας, όπου έγινε η φονική έκρηξη, εκκενώνουν οι αρχές οι οποίες φοβούνται για εξάπλωση τοξικού νέφους πάνω από τα σπίτια. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15 περίπου νεκρούς ωστόσο ορισμένα τοπικά μέσα μετέδωσαν πως οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τους 70.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, Πάτρικ Σουάντον, σε νέα ενημέρωση ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών

κυμαίνεται απο πέντε έως 15, αγνοούνται τρεις έως πέντε πυροσβέστες, ενώ πολλά σπίτια κοντά στο σημείο της έκρηξης έχουν ισοπεδωθεί. Νωρίτερα, το CNN είχε κάνει λόγο για δύο τουλάχιστον νεκρούς, ενώ το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX, επικαλούμενο το διευθυντή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Γουεστ, Τζορτζ Σμιθ, για 60 – 70.

Περίπου 2.800 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ισχυρή μυρωδιά αμμωνίας ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση τοξικού νέφους. Το Abc μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 τραυματίες, εκ των οποίων οι 40 σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών, που περιλαμβάνει την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την διασφάλιση μίας τεράστιας δεξαμενής με χημικά, η οποία έχει παραμείνει άθικτη παρά την ισχυρότατη έκρηξη. Οι αρχές ανησυχούν επίσης μήπως οι ισχυροί άνεμοι μεταφέρουν επικίνδυνα τοξικά αέρια στις παρακείμενες κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το CNN.

Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας εξέδωσε οδηγία για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την πόλη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως το τέλος της εβδομάδες, ενώ οι αξιωματούχοι συνιστούν από όλους να μείνουν μακριά από σχολικούς χώρους.

«Εμοιαζε με έκρηξη πυρηνικής βόμβας. Μεγάλο σύννεφο-μανιτάρι. Έχουν τραυματιστεί πολλοί άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί αύριο να μην βρίσκονται ανάμεσά μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Τόμι Μούσκα.

«Υπάρχουν δεκάδες σπίτια που ισοπεδώθηκαν σε ακτίνα δύο οικοδομικών τετραγώνων. Πολλά είναι κι εκείνα που έχουν υποστεί ζημιές και εκτός αυτής της ακτίνας», πρόσθεσε είπε ο Τζορτζ Σμιθ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι περίπου 10-15 σπίτια έχουν καταρρεύσει και 50 έχουν υποστεί ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα