Έπαιξαν την ίδια «κασέτα» στο Eurogroup: Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα

Η Ιρλανδία βγάινει από το μνημόνιο και επισήμως, η Κύπρος έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόνο στην Ελλάδα τα "έχωσε" ξανά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου αμέσως μετά την αποψινή συνεδρίαση.

«Η Ελλάδα

έχει κάνει πολλά, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ και απαρίθμησε τα σημεία από τα οποία αποτελείται ο "δρόμος" αυτός.

Για να προχωρήσει η αξιολόγηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup, η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει πρόοδο σε τέσσερις τομείς:

- τα προαπαιτούμενα

- το δημοσιονομικό κενό του 2014-15

- την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και

- το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησεων

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης- τρόικας είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα τους αλλά ωστόσο δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ο Όλι Ρεν που μίλησε στη συνέχεια τόνισε πως «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κατανοήσει πως χρειάζεται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα» και συμπλήρωσε στο ίδιο μήκος κύματος ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος»

«Ένα από τα βασικότερα προβλήματα της Ελλάδας ήταν πως δεν εφαρμόστηκαν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εφαρμογή τους ήταν δύσκολο να υποστηρίξουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα» συνέχισε ο Επίτροπος Ρεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα