Επίσκεψη του προέδρου της Αυστρίας στον Ευαγγελισμό – Προσοχή μην τον βάλουν να σπρώξει κανένα φορείο

Τον Ευαγγελισμό θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν που έχει ζητήσει να διαμορφώσει προσωπική άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα στον τομέα της Υγείας.

Προφανώς, δεν θα ζητήσει κανείς σήμερα από τον πρόεδρο της Αυστρίας να σπρώξει κάποιο φορείο ή καρέκλα με ασθενή όπως γίνεται καθημερινά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας καθώς υπάρχει, εκτός πολλών άλλων και τρομακτική έλλειψη τραυματιοφορέων με αποτέλεσμα συγγενείς να αναγκάζονται να περιφέρουν

τους ασθενείς εντός του νοσοκομείο είτε για ακτινογραφίες είτε για άλλες ανάγκες που προκύπτουν.

Ανεξαρτήτως αυτών, ο κ. Φάιμαν λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο δήλωσε: «Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αλλά χρειάζεται να την υποστηρίξουμε για να αποτρέψουμε την έξοδό της από την ευρωζώνη».

«Ξέρω ότι υπήρξε σειρά προτάσεων, και από τους θεσμούς (των πιστωτών), τις οποίες και εγώ επίσης δεν θεωρώ λυσιτελείς», σημείωσε ο κ. Φάιμαν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Υψηλή ανεργία, 30-40% χωρίς ασφάλεια υγείας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό», σημείωσε.

Η εναλλακτική λύση είναι να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, πρόσθεσε.

Η εκτόξευση προσβολών δεν ήταν ποτέ βοηθητική, σχολίασε εξάλλου ο Αυστριακός καγκελάριος και υπογράμμισε: «Στέκομαι στο πλευρό του ελληνικού λαού, στον οποίο ενώ βρίσκεται σε αυτήν την δύσκολη θέση, προτείνονται κι άλλα πράγματα που είναι επιζήμια για την κοινωνία».

Ο κ. Φάιμαν εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίτευξη συμφωνίας, χρησιμοποιώντας την Αυστρία ως υπόδειγμα χώρας στην οποία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν υγειονομική περίθαλψη οικονομικά βιώσιμη.

The post Επίσκεψη του προέδρου της Αυστρίας στον Ευαγγελισμό – Προσοχή μην τον βάλουν να σπρώξει κανένα φορείο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα