Επιβεβαιώνονται τα μαύρα σενάρια. Τελειώνουν οι επικουρικές

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για σκέψη του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει τις επικουρικές συντάξεις επιβεβαιώθηκαν. Σε συνέντευξή του στο Star ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων, ώστε να μπορούν να καταβληθούν συντάξεις την επόμενη τριετία θα πρέπει να γίνουν άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις.

Η πρώτη είναι η συγχώνευση των υποχρεώσεων του κράτους σε μια σύνταξη, πράγμα που

σημαίνει ότι οι επικουρικές τελειώνουν. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κατρούγκαλος για το θέμα της επικουρικής σύνταξης:

«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος. Η δική μου η πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μια σύνταξη. Ναι, τέλος οι επικουρικές».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να υπολογιστούν ξανά οι συντάξεις που ήδη καταβάλλονται γιατί δεν γίνεται οι σημερινοί ασφαλισμένοι να πληρώνουν τις συντάξεις της προηγούμενης γενιάς.

Για το θέμα της εθνικής σύνταξης ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία και όχι από τις εισφορές των εργαζομένων.

The post Επιβεβαιώνονται τα μαύρα σενάρια. Τελειώνουν οι επικουρικές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα