ΕΣΥ πληρώνεις, οι ιδιώτες γιατροί χειρουργούν παράνομα στα δημόσια νοσοκομεία και ο Αδωνις…

Πρόκειται για μια απίστευτη καταγγελία που κάνουν οι ίδιοι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής κατά συναδέλφων τους και ιδιωτών γιατρών που λυμαίνονται το νοσοκομείο Αγία Ολγα που εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον διοικητή του νοσοκομείου η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ «...χειρουργοί ιδιώτες, χωρίς να ανήκουν στην οργανική δύναμη του νοσοκομείου, έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία, αλλά ακόμη και σε χειρουργικές

πράξεις»...

Με την επιστολή ζητείται επίσης από τον διοικητή να διερευνηθεί άμεσα το θέμα.

Συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας

Μιλώντας για το θέμα αυτό στην εφημερίδα Εθνος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, εκτιμά ότι «παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, για τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν προκύψει ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία».

Σημειώνει μάλιστα ότι ιδιώτες και συνταξιούχοι χειρουργοί του ΕΣΥ -με την κάλυψη γιατρών των νοσοκομείων- εισέρχονται στα χειρουργεία και συμμετέχουν ή διενεργούν επεμβάσεις.

«Το επιχείρημα που επικαλούνται είναι ότι η επέμβαση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο θα κοστίσει λιγότερο απ' όσο σε ένα ιδιωτικό, σε βάρος του δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για να τονίσει: «Παρόμοιες πρακτικές δεν μπορούν να συμβαίνουν, καθώς δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία, ενώ γίνονται σε βάρος του νοσοκομείου».

Ο κ. Βαρνάβας εκτιμά ότι δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Χαρακτηρίζει το θέμα πολύ σοβαρό, λέγοντας ότι ξεχειλίζει η αγανάκτηση μεταξύ των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

Keywords
Τυχαία Θέματα