Έτσι δεν θα σου κλέψουν ποτέ το κινητό: Θα μπλοκάρεις κάρτα και συσκευή με κωδικό

Καλύτερα αποτελέσματα και από το να ασφαλίσεις το κινητό σου, αναμένεται να έχει ένα νέο μέτρο για τα κινητά τηλέφωνα - και ιδιαίτερα για όσους smartphones - κρατώντας μέτρα μακριά και υποψία κλέφτη.

Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι, που χρόνια τώρα έβαζαν στο μάτι το κινητό σας μάλλον διστάζουν πλέον να κάνουν τη σκέψη τους πράξη, αφού θα τους είναι άχρηστο. Και αυτό γιατί ένα νέο μέτρο, με σκοπό να βάλει τέλος στο παράνομο εμπόριο μεταχειρισμένων (: κλεμμένων) κινητών, βάζει σε λειτουργία η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

και Ταχυδρομείων.

Μάλιστα, το μέτρο αναμένεται άμεσα να μπει σε εφαρμογή, αφού τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ, βάσει του οποίου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυο τους, για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί. Όταν δηλαδή ο ιδιοκτήτης της συσκευής δηλώσει το συμβάν και δίνοντας τον μοναδικό κωδικό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που φέρει η συσκευή, αυτόματα θα κλειδώνει ολικά, όχι μόνο η sim, με την προϋπόθεση φυσικά πως οι εταιρείες τηρούν λίστες, με τον αριθμό IMEI των συσκευών.

Keywords
Τυχαία Θέματα