Φάκελος υδατόδρομια: «Πράσινο φως» και για το πρώτο στην Κρήτη!

19:50 6/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Κέρκυρα, Αλόννησος, Παξοί, Σκόπελος, Σκύρος, Αγία Μαρίνα Γραμματικού. Τώρα μπαίνει και η Κρήτη στο… κόλπο.

Το μπαράζ αδειοδότησεων για την κατασκευή υδατοδρομίων στα ελληνικά νησιά συνεχίστηκε την Τετάρτη, με τελευταίο «κρούσμα» το Ρέθυμνο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την απόφαση… έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (γραφειοκρατία το μεγαλείο σου…) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην κρητική πόλη, την έβδομη κατά σειρά περιοχή που παίρνει το «πράσινο φως» για αυτή τη μεγάλη επένδυση.

Πλήρως

αδειοδοτημένο μέχρι σήμερα είναι το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, ενώ στο εγγύς μέλλον αναμένεται να εγκριθούν οι αδειοδοτήσεις για Αμφιλοχία, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτμο, Πάτρα και Τήνο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θεωρεί τα έργα των υδατοδρομίων υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία, που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, να συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας.

Αναφέρει επίσης ότι «μπορούν να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο».

Όπως υπογραμμίζεται, το ΥΠΕΝ εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό.

The post Φάκελος υδατόδρομια: «Πράσινο φως» και για το πρώτο στην Κρήτη! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα