Φώφη: Ο Σάντσο Πάντσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την ώρα που η κυβέρνηση ζει στον αστερισμό του ασφαλιστικού, στο ΠΑΣΟΚ βαδίζουν με άξονα τη σκληρή αντιπολιτευτική τακτική. Στο πλαίσιο αυτό η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων τα οποία υιοθετεί η κυβέρνησή του, μέτρα που ο ίδιος απέρριπτε τόσα

χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα η κυρία Γεννηματά σχολίασε ότι τώρα η κυβέρνηση αυτή έρχεται να εφαρμόσει το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο που ήταν αποτέλεσμα της τραγικής διαπραγματευτικής τακτικής του διδύμου Τσίπρα - Βαρουφάκη.

«Ο Δον Κιχώτης - Βαρουφάκης - αποδείχθηκε Σάντσο Πάντσο και ο Τσε Γκεβάρα - Τσίπρας - κατέβασε άρον άρον την παντιέρα της επανάστασης και σήκωσε λευκή πετσέτα», ήταν η παρομοίωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών. Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, όπως την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά θα καταψηφίσει όλους τους νέους φόρους για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους και την εκπαίδευση.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε επίσης άνοιγμα σε κινήσεις, πρόσωπα και κόμματα από το χώρο της κεντροαριστεράς χωρίς να τα κατονομάσει, λέγοντας ότι τα κόμματα αυτά πρέπει να μετέχουν ενεργά και αυτόνομα σε μια πορεία συμπαράταξης, ενώ προανήγγειλε και το συνέδριο της δημοκρατικής συμπαράταξης για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν πάντως ότι η ιδέα της αυτοδιάλυσης των κομμάτων υπέρ ενός νέου σχηματισμού της κεντροαριστεράς δεν κερδίζει έδαφος και αντίθετα επικρατεί η άποψη περί δημιουργίας ενός τρίτου πόλου στο εσωτερικό του οποίου κάθε κόμμα θα διατηρεί την αυτοτέλειά του. Είναι ένα σχέδιο που φαίνεται ότι συγκινεί πολύ περισσότερα τα στελέχη του προοδευτικού χώρου που βλέπουν ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για την κοινή κομματική συμπόρευση των κινήσεων της κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης με όλες του τις δημόσιες τοποθετήσεις εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι στην πολιτική 6+4 δεν κάνει 10, υπονοώντας ότι η συγκόλληση μηχανισμών δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει για το Ποτάμι. Στη συνέντευξή του στη Real News υπενθύμισε ότι η Φώφη Γεννηματά προεκλογικά μιλούσε για «θολό Ποτάμι» που ήταν η κυρίαρχη μομφή που εκτόξευε το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά του κινήματός του, ενώ επανέλαβε ότι όταν ζητούσε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την αλλαγή του εκλογικού νόμου του 2014, τα δυο κόμματα το αρνούνταν και τώρα παρακαλούν το ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τον εκλογικό Νόμο.

The post Φώφη: Ο Σάντσο Πάντσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
santso pantso
Τυχαία Θέματα