Γερό μπάσιμο αμερικανικού fund για τα ελληνικά ομόλογα

10:27 4/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Ενδεικτική της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία θεωρείται η ανακοίνωση από μέρους του αμερικανικού fund Japonica Partners & Co, αναφορικά με την εξαγορά ελληνικών ομολόγων, ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με άλλα λόγια, η ψήφος εμπιστοσύνης του μεγάλου επενδυτικού fund ισοδυναμεί με την αγορά του 9,9% των διαθέσιμων ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: «Η προσφορά

αντανακλά τη μακροπρόθεσμη προοπτική της Japonica στην Ελλάδα και την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μέχρι σήμερα. Στόχος της Japonica είναι να ευθυγραμμίσει τα επενδυτικά της ενδιαφέροντα με αυτά της Ελλάδας».

Η προσφορά του αμερικανικού fund μεταφράζεται σε premium ύψους 55 λεπτών, ενώ η ελάχιστη τιμή επί της ονομαστικής αξίας διαμορφώνεται στα 45 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά της Japonica δεν αφορά το δημόσιο τομέα αλλά μόνο τον ιδιωτικό, ενώ σε ανακοίνωσή της η εταιρεία θεωρεί εμμέσως της προσφορά της ως ιδιαίτερα ελκυστική για τους επενδυτές, λόγω της μεγάλης διακύμανσης και της χαμηλής εμπορευσιμότητας των ελληνικών ομολόγων στην αγορά. Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο επί της προσφοράς, καθώς περιμένουν το αμερικανικό fund να απευθυνθεί σε αυτούς και να συγκεκριμενοποιήσει την πρότασή του. «Αν πάντως ισχύει η πρόταση, τότε πρόκειται για σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο.

Το προφίλ της εταιρείας

To fund Japonica & Co. ιδρύθηκε από τον Πολ Καζάριαν το 18 και έκτοτε δραστηριοποιείται σε επενδύσεις σε παγκόσμιες ειδικές καταστάσεις. Με άλλα λόγια, αγορές-targets του fund είναι αυτές των προβληματικών χωρών, από τις οποίες οι επιτελείς του θεωρούν πως μπορούν να αντλήσουν σημαντικό κέρδος.

Ο ιδρυτής της, Πολ Καζάριαν , είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων Columbia και Brown και είναι πρώην investment banker της Goldman Sachs και θεωρείται ως ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του αμερικανικού επενδυτικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα