Για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» μιλά ο Αλί Αχμέτι

Την ύπαρξη πρότασης για την ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» γνωστοποίησε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Αλί Αχμέτι.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων σήμερα κάνουν διαρκώς αναφορές στην πρόταση του αλβανού πολιτικού. Συγκεκριμένα, η σκοπιανή εφημερίδα Utrinski Vesnik (Ουτρίνσκι Βέσνικ) επισημαίνει ότι προφανώς ο αλβανός πολιτικός αναφέρεται στην τελευταία πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ,

Μάθιου Νίμιτς, που έπεσε στο τραπέζι.

Στις 9 Απριλίου 2013 είχε πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Νίμιτς και των πρέσβεων Ελλάδας και Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι αντίστοιχα. Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ τότε είχε δηλώσει ότι η πρόταση εκείνη για το ζήτημα της ονομασίας «απέδωσε», ενώ δεν είχε αναφερθεί σε περεταίρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν.

Στην ουσία, λοιπόν, πλέον υπάρχει ένα βασικό κείμενο, γύρω από το οποίο Ελλάδα και Σκόπια μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο διαλόγου, όπως υποστηρίζει ο Αλί Αχμέτι.

Το συγκεκριμένο θέμα ανέλυσε στην ομιλία του εχθές στη Σόφια ο αλβανός πολιτικός του DUI, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα