Για το μέλλον του Διαδικτύου μιλά ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, στο Μέγαρο Μουσικής

Απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν αρκετά την κοινή γνώμη σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου, η οποία αφιερώνει πολλές ώρες «σερφάρωντας» στο ίντερνετ, δίνει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 17.30, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα της διάλεξης «Η Τεχνολογία ως σπίθα ανάπτυξης».

Θέματα όπως ποιο είναι το μέλλον του Διαδικτύου και οι τάσεις της

τεχνολογίας, πώς αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, το αν δημιουργούν οι τεχνολογικές καινοτομίες τις προϋποθέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής, και αν είναι η τεχνολογία η κινητήριος δύναμη για μια ισχυρή οικονομία που προσφέρει νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, πρόκειται να συζητηθούν και να αναλυθούν εκτενώς από τον κ. Σμιντ. δίνοντας τις δικές του απαντήσεις και εξηγώντας πώς ακριβώς οι καινοτομίες του σήμερα θα στηρίξουν την οικονομία του αύριο.

Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Έρικ Σμιντ πήγε στην Google το 2001 και από τότε έχει συνδράμει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, μετατρέποντάς την από μια μικρή νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.

Ως επικεφαλής του «Google Ideas», του Think Tank της εταιρίας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Ίντερνετ, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες. Η συγκομιδή αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκε στο βιβλίο, «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business», το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του, Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα. Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία. Το κεντρικό θέμα του βιβλίου ανιχνεύει την εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του Ίντερνετ, την επόμενη δεκαετία.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00).

Keywords
Τυχαία Θέματα