Γιαννιώτης: Είχα πεισμώσει, πήρα το μετάλλιο που έχασα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Πρωταθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης στην Βαρκελώνη. Μπορεί κάποια σκάνδαλα να έχουν αμαυρώσει τελευταία την εικόνα της χώρας μας όσον αφορά τους πρωταθλητές της, αλλά υπάρχουν κάποιοι αθλητές που φαίνεται πως συνεχίζουν με πίστη και σκληρή δουλειά να μας κάνουν περήφανους.

Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χθες στα δέκα χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Δεν είναι η πρώτη επιτυχία βέβαια για τον Πρωταθλητή. Το πρόγραμμα του Γιαννιώτη χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένο. Συνολικά στην καριέρα του μετράει

15 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, από τα οποία τα έξι είναι χρυσά.

Στη Βαρκελώνη κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ενώ είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στη Σαγκάη το 2011. «Πήγα στη Βαρκελώνη με προετοιμασία 3 1/2 μηνών. Μετά το Λονδίνο αισθανόμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά. Είχα πεισμώσει όμως. Ηθελα να δείξω ότι το Λονδίνο ήταν μια κακή παρένθεση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα ξεχωριστό γεγονός. Λύτρωση; Δεν είμαι σίγουρος».

Σε δηλώσεις του ο Έλληνας πρωταθλητής στα «ΝΕΑ» έσπευσε να αφιερώσει – με μια μικρή καθυστέρηση όπως αναφέρει- το χρυσό αυτό στους Έλληνες. Τέλος, επισημαίνει ότι «αυτό το ήθελα στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Ξέρει καλά ότι ισχύει αυτό που γράφει το τατουάζ στο κορμί του («You will never swim alone»- δεν θα κολυμπήσεις ποτέ μόνος), εμπνευσμένο από τον ύμνο της αγαπημένης του ομάδας, της Λίβερπουλ. «Όταν μετέχεις σε μια διοργάνωση, σκέπτεσαι την πατρίδα σου, το εθνόσημο, τον προπονητή σου, την οικογένειά σου, όλον τον κόσμο που σε αγαπάει και σε στηρίζει», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα