Γονείς έκαναν κατάληψη σε δημόσιο σχολείο- Διαμαρτύρονται για την υποβάθμισή του σε τετραθέσιο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού και νηπιαγωγείου των Αγίων Αποστόλων προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση σε τετραθέσιο. Οι γονείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να αναιρεθεί η εν λόγω απόφαση και να συνεχίσει το σχολείο να λειτουργεί όπως ακριβώς ξεκίνησε την σχολική χρονιά, σύμφωνα με τη δήλωση του Συλλόγου.

Η πρωτοφανής κατάληψη των γονέων αποτελεί απάντηση στη διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,

η οποία μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, το υποβαθμίζει από πενταθέσιο σε τετραθέσιο, γεγονός που αντιβαίνει όπως υποστηρίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Σύλλογος Γονέων θεωρεί απαράδεκτη την υποβάθμιση, καθώς «βάση του νόμου 3848 δεν μπορεί να γίνει καμία κατάργηση τμήματος κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς», ενώ «με τη συνένωση της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης καλούνται 23 μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξη 31 τετραγωνικών , παρά την ΥΑ 58185/2474/1991 που αντιστοιχούν 2 τμ σε κάθε μαθητή».

«Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για τα παιδιά μας τα οποία στοιβάζονται σε τάξη «κλουβί», κατασκευασμένη για πολύ λιγότερους μαθητές», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.

Επίσης, σημειώνουν πως «Στο σχολείο μας τα 2/3 είναι αλλοδαποί. Εξαιτίας της έλλειψης βοήθειας από το σπίτι τους λόγω μη επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενισχυτικής διδασκαλίας, ολοήμερου σχολείου και πρωινού τμήματος ένταξης. Αντί για αυτά καταργούν μία τάξη και παίρνουν ένα δάσκαλο από το σχολείο. Βάση νομοθεσίας επίσης δικαιολογείται μικρότερος αριθμός μαθητών στις τάξεις εξαιτίας της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αλλοδαπών. Με την απόφαση της υποβάθμισης κρίνεται υπεράριθμη η δασκάλα της Β΄ δημοτικού και πρέπει να αποχωρήσει μετά από 2 μήνες δουλειάς και έχοντας δεθεί με τα παιδιά. Στην τάξη αυτή υπάρχει επίσης μαθητής που χρήζει ειδικού παιδαγωγού (εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη), χρέη που εκτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία η προς αποχώρηση δασκάλα».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα