Η Αυστρία συγκαλεί διαβαλκανική σύσκεψη για το προσφυγικό – αποκλείει την Ελλάδα

Σε μία κίνηση εκτός πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε η Αυστρία προκειμένου να ανακόψει της ροές προσφύγων που καταφθάνουν στα σύνορα της.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς και Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, αντίστοιχα συγκαλούν διάσκεψη των χωρών των Βαλκανίων με στόχο την ανάληψη συντονισμένης δράσης για το προσφυγικό, ενώ … ξέχασαν να καλέσουν σε αυτή και την Ελλάδα.

Στη

διάσκεψη θα μετέχουν εκτός της Αυστρίας, τρία ακόμη κράτη – μέλη της ΕΕ, δηλαδή η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβενία αλλά και χώρες εκτός της ένωσης και συγκεκριμένα η Αλβανία, η Βοσνία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια.

Η διάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου και σε αυτή θα μετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών των εννέα χωρών, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα αλλά ήδη έχει γίνει γνωστό πως σε έναν κύκλο των συζητήσεων της θα συμμετάσχει και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκλοτσιλ ο οποίος προέρχεται από το του Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

The post Η Αυστρία συγκαλεί διαβαλκανική σύσκεψη για το προσφυγικό – αποκλείει την Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστρία, Ελλάδα,afstria, ellada