Η Γερμανία πρώτη στον κόσμο για 4η φορά, νίκησε την Αργεντινή 1 – 0 [βίντεο]

Η Γερμανία με σκόρερ τον Μάριο Γκέτσε κέρδισε για δεύτερη φορά σε τελικό την Αργεντινή και 24 χρόνια μετά κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Μαρακανά της Βραζιλίας. Μοιραίος του παιχνιδιού ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος στο 20' απώλεσε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει...

Καταπληκτική αμυντική λειτουργία

Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια και σύσσωμο το τεχνικό σταφ είχαν παρακολουθήσει λεπτομερώς κάθε κίνηση και επιθετική δραστηριότητα της Γερμανίας. Ο Ντεμικέλις με τον Γκαράι έμοιαζαν ως ογκόλιθοι στα σέντερ μπακ, ενώ την δουλειά τους έκαναν αξιοπρεπώς και με το

παραπάνω οι πλάγιοι μπακ, Ρόχο και Ζαμπαλέτα. Η «αλμπισελέστε» στο επιθετικό κομμάτι προσπαθούσε να δημιουργήσει ρωγμές στην άμυνα των Γερμανών, από την δεξιά κυρίως πλευρά με τις εμπνεύσεις του Λίονελ Μέσι, ο οποίος είχε δυο και τρεις παίκτες πάνω του.

Η απίθανη ευκαιρία του Ιγκουαΐν, το οφσάιντ και το δοκάρι του Χούμελς

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν από το πουθενά λίγο έλειψε να γίνει ο MVP του τελικού. Ο Κρόος με υπερβολική σιγουριά θέλησε να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω, εκείνη όμως κατέληξε στον Αργεντινό, ωστόσο ο φορ της Νάπολι...κόμπλαρε απέναντι στον Νόιερ και επιχείρησε ένα σουτ της απελπισίας, το οποίο...απεβίωσε μόλις γεννήθηκε. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν δεν φοβήθηκε τον...ίσκιο του, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η Γερμανία είχε και εκείνη την στιγμή της στο 45'. Ο Χέβεντες πήρε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ύστερα κατευθύνθηκε στην αγκαλιά του πορτιέρο της Αργεντινής και της Μονακό, Σέρχιο Ρομέρο.

Εκτός παιχνιδιού ο Μέσι

Στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου ο αρχηγός της Αργεντινής ήταν αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό οφείλεται και κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην είσοδο του Αγκουέρο, ο οποίος αντικατέστησε τον Εζεκιέλ Λαβέτσι. Η Αργεντινή...έβαλε στο επιθετικό της παιχνίδι και την αριστερή πλευρά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός παιχνιδιού.

Σε μια στιγμή έγινε ο κορυφαίος της Γερμανίας

Ο Μάριο Γκέτσε δεν έκανε καθόλου καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, σε βαθμό που ανάγκασε τον Γιόακιμ Λεβ να τον βγάλει από την βασική ενδεκάδα. Ο τεχνικός της Γερμανίας τον έβαλε στο ματς ως αναπληρωματικό κι εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο καθώς στο 113' κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και με εξαιρετικό τρόπο την έστειλε στην γωνία του Ρομέρο.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ, Κρος, Εζίλ, Κλόζε.

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Πέρες, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Λαβέτσι, Μέσι, Ιγκουαΐν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα