Η Γιόκο Όνο στα πόδια του Πούτιν λόγω Pussy Riot!

14:46 8/8/2012 - Πηγή: KoolNews
H χήρα του Τζον Λένον κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας να απελευθερώσει τις τρεις νεαρές κοπέλες του πανκ συγκροτήματος, με μήνυμα που δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Για την απελευθέρωση των Ρωσίδων που τα έβαλαν με το κατεστημένο προσεύχεται η Μαντόνα όπως η ίδια δήλωσε χτες βράδυ κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας:  «Ξέρω πως σε κάθε ιστορία υπάρχουν πολλές πλευρές και σέβομαι την εκκλησία και την κυβέρνηση,

όμως πιστεύω ότι αυτά τα τρία κορίτσια, η Μάσα, η Κάτια, η Νάντια, πιστεύω πως έκαναν κάτι θαρραλέο. Προσεύχομαι για την ελευθερία τους».

Η Μαντόνα κατέστησε επίσης σαφές πως πιστεύει ότι οι τρεις γυναίκες έχουν ήδη “πληρώσει το τίμημα” για την πράξη τους, αφού έχουν περάσει πέντε μήνες στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους: «Ξέρω πως όλοι σας εδώ, αν είστε εδώ ως θαυμαστές μου, αισθάνεστε πως έχουν το δικαίωμα να είναι ελεύθερες».

Η ετυμηγορία στη δίκη των τριών γυναικών του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot (οι οποίες δικάζονται επειδή τραγούδησαν το Φεβρουάριο μια “πανκ προσευχή” στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα ζητώντας από την Παναγία να απαλλάξει τη Ρωσία από τον Πούτιν),  θα ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου, έκανε σήμερα γνωστό η πρόεδρος του δικαστηρίου Χαμοβνιτσένσκι της Μόσχας.

«Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου στις 15:00», δήλωσε η δικαστής Μαρίνα Σίροβα την επομένη της αγόρευσης του εισαγγελέα που ζήτησε να επιβληθούν στις τρεις κατηγορούμενες ποινές φυλάκισης τριών ετών.

Νωρίτερα σήμερα η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, ένα από τα τρία κατηγορούμενα μέλη των Pussy Riot, κατήγγειλε “μια δίκη σταλινικού τύπου” κατά την απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου.

«Η δίκη αυτή μοιάζει με αυτές που έκαναν οι τρόικες της εποχής του Στάλιν», δήλωσε η νεαρή γυναίκα, αναφερόμενη στις τριμελείς ομάδες που την εποχή του σταλινικού τρόμου καταδίκαζαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης σε στρατόπεδα εργασίας ή ακόμη και σε θάνατο με αυθαίρετο και συνοπτικό τρόπο.

Η διεθνής υποστήριξη προς τις Pussy Riot αυξήθηκε μάλιστα σήμερα: σε μια επιστολή προς τον πρεσβευτή της Ρωσίας στο Βερολίνο, 120 βουλευτές της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) εκφράζουν την “ανησυχία” τους για τη δίκη εναντίον των Pussy Riot.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα