Ιδιωτικές εταιρείες security στα ΑΕΙ – Όλα τα μέτρα προστασίας που θα λάβουν οι πρυτάνεις

Μέτρα θωράκισης απέναντι στα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ώστε να προστατευτεί η περιουσία τους αλλά και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των ,ελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, λαμβάνουν πρυτάνεις κεντρικών ΑΕΙ.

Οι πρυτάνεις έχουν ήδη καταρτίσει σχέδιο ώστε να αντιμετωπίσουν την απαξίωση της λειτουργίας και των υποδομών των ΑΕΙ και παρά την οικονομική στενότητα προχωρούν στη θωράκισή τους με δραστικές, πλην σύμφωνες με την ακαδημαϊκή δεοντολογία,

παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα σχέδια των πρυτάνεων κεντρικών ΑΕΙ προβλέπουν:

Προσλήψεις προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες μέσω διαγωνισμού για την ενίσχυση της φύλαξης.Αύξηση των περιπολιών, ιδίως τις βραδινές ώρες.Τοποθέτηση συναγερμών σε «ευαίσθητα» κτήρια μεγάλων ανώτατων ιδρυμάτων.Τοποθέτηση συστήματος ελέγχου πρόσβασης στις εγκαταστάσεις.

Οι διοικήσεις των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εκπέμπουν SOS, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει η στήριξη της Πολιτείας απέναντι στο θέμα της φύλαξης πανεπιστημιακών χώρων, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να παλεύουν μόνα τους χωρίς επαρκή χρηματοδότηση. Απόφαση για την τοποθέτηση συστήματος ελέγχου πρόσβασης έλαβε ήδη το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Συμβούλιο, με ανακοίνωσή του ζητά μεταξύ άλλων να προστατεύεται το πανεπιστήμιο, ακόμη και με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.

«Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Ιδιωτικές εταιρείες security στα ΑΕΙ – Όλα τα μέτρα προστασίας που θα λάβουν οι πρυτάνεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα