Ιδρύεται νέο Σοσιαλιστικό Κόμμα – Πρωτοστατεί ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Την ανακοίνωση της ίδρυσης Σοσιαλιστικού Κόμματος αναμένεται να προβεί ένα από τα ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας.

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του, Στίγμα, στην εφημερίδα, Τα ΝΕΑ, ο κ. Τζουμάκας του εξήγησε πως πίσω από τη νέα αυτή προσπάθεια στον χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκονται περί τα 500 πρώην στελέχη

του άλλοτε κραταιού Κινήματος.

«Η πρωτοβουλία, κατά τον Τζουμάκα, αποτελεί προϊόν έντονων διεργασιών στον χώρο που εν δυνάμει υφίσταται εκτός ΠΑΣΟΚ και πρόκειται να λάβει μια πιο οργανωμένη μορφή το φθινόπωρο», γράφει ο αρθρογράφος.

Μάλιστα παραθέτει και διάλογο που είχε με τον Στέφανο Τζουμάκα:

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουμε τη διακήρυξή μας, μου είπε.Δεν φαντάζομαι 3 του Σεπτέμβρη...Οχι, 3 του Σεπτέμβρη δεν θα είναι, έχουν αλλάξει οι εποχές.

Στην συνέχεια επισημαίνει πως: «Ο ίδιος που παραμένει αυθεντικός και αναλλοίωτος στο χρόνο, στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για το Σοσιαλιστικό Κόμμα κάνει μια ανάλυση η οποία παραπέμπει στα προ εξουσίας χρόνια του ΠΑΣΟΚ, στη δεκαετία του '70».

Ο Γιώργος Παπαχρήστος παραθέτει επίσης κείμενο του Στέφανου Τζουμάκα.

Γράφει:

«Είναι (υπάρχει στην Ευρώπη) κρίση ηγεσίας. Ηγεσίας κατώτερης των περιστάσεων που υποτάχθηκε σε εκβιασμούς ή συνομολόγησε με συμφέροντα αντίθετα προς αξίες και αρχές που αφορούν σε δημοκρατικές κοινωνίες. Πρωταγωνιστές αυτής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας είναι τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Κεντρικής Ευρώπης και βέβαια ενσωματωμένη σε αυτή τη στρατηγική είναι και η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που αποτελεί διαχειριστική δύναμη αυτής της πολιτικής.

Επιβεβαιώνοντας έτσι και την ιστορική θέση του Α. Παπανδρέου ότι η Σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία δεν είναι παρά μια έντεχνη έκφραση ενός κόμματος του συστήματος»!

Ο Τζουμάκας μού είπε ακόμη ότι συνομιλεί και με διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από την κατηγορία των λεγόμενων «κορυφαίων», τονίζοντάς μου παράλληλα ότι δεν έχει τίποτε με τον Βενιζέλο. «Ο Βενιζέλος είναι συνεπής με ό,τι μας έλεγε το 1975 στα αμφιθέατρα». Σε εμένα δεν είπε τι τους έλεγε τότε ο πρόεδρος Βαγγέλης στα αμφιθέατρα, αλλά για το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έπραξε το ίδιο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα τυμπανιαίο πτώμα, ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα