Ηγέτης Ισλαμικού Κράτους: Είμαι καλά και σας καλώ σε τζιχάντ

Ηχητικό μήνυμα «συστράτευσης» στους απανταχού μουσουλμάνους απηύθυνε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μία ημέρα μετά την είδηση του θανάτου του υπαρχηγού του Χαλιφάτου, Άμπου Αλάα αλ Αφάρι, και τις φήμες για τον δικό του σοβαρότατο τραυματισμό από αεροπορικό πλήγμα της Συμμαχίας που μάχεται τους τζιχαντιστές.

«Καλούμε κάθε μουσουλμάνο σε κάθε γωνιά της γης να έρθει στο Ισλαμικό Κράτος, ή να πολεμήσει από τη δική του χώρα. Μην νομίζετε ότι σας ζητούμε να έρθετε μαζί μας γιατί είμαστε αδύναμοι ή ανίκανοι, γιατί είμαστε δυνατοί με τη χάρη του Αλλάχ», λέει

χαρακτηριστικά στο ηχητικό απόσπασμα ο Μπαγκντάντι. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην μεταναστεύσετε στο Ισλαμικό Κράτος.Είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου. Σας καλούμε, είτε να έρθετε εδώ είτε να πάρετε τα όπλα όπου βρίσκεστε», αναφέρει.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters , η γνησιότητα του ηχητικού μηνύματος που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

Πρόσφατα είχε αναφερθεί ότι ο Μπαγκντάντι «εξουδετερώθηκε» σε αεροπορικό πλήγμα στην ίδια περιοχή του Ιράκ και ότι ο Αφάρι ανέλαβε την ηγεσία των τζιχαντιστών. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διέψευσε όμως την πληροφορία αυτή, διευκρινίζοντας ότι ο Μπαγκνάντι παραμένει σε θέση να διευθύνει επιχειρήσεις του ΙΚ και ότι δεν τραυματίστηκε σε επίθεση.

Διαβάστε σχετικά: Βόμβα του διεθνούς συνασπισμού σκότωσε τον Νο 2 ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού αλ-Αφρί

The post Ηγέτης Ισλαμικού Κράτους: Είμαι καλά και σας καλώ σε τζιχάντ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα