Και τα καταστήματα franchise ανοικτά την Κυριακή

Με χειρόγραφη τροπολογία που κατέθεσαν εκπρόθεσμα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η οποία έγινε δεκτή από τον κ. Χατζηδάκη, επιτρέπεται και στα franchise καταστήματα να λειτουργούν τις Κυριακές. Σε σύνολο 96 βουλευτών η τροπολογία που κατέθεσαν 25 βουλευτές πέρασε μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Όπως

αναφέρεται στην τροπολογία αυτή, στα καταστήματα που απαγορεύεται να ανοίξουν Κυριακές ανήκουν και οι μικροκαταστηματάρχες με σύμβαση franchise με αποτέλεσμα «να αποκτούν προφανές μειονέκτημα σε σχέση με άλλους καταστηματάρχες παρόμοιας δραστηριότητας». Έτσι οι 25 πρότειναν «ειδικά οι συμβεβλημένοι με σύμβαση franchise πρέπει να εξαιρεθούν και να έχουν τις ίδιες δυνατότητες» με τους άλλους μικροκαταστηματάρχες, δηλαδή να ανοίγουν τις Κυριακές.

Στην τροπολογία και στην αποδοχή της παρότι ήταν εκπρόθεσμη αντέδρασε έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με τον κ. Λαφαζάνη να κάνει μάλιστα λόγο για «σκάνδαλο τύπου Πάχτα» καθώς, όπως είπε, ουσιαστικά επιτρέπεται στις αλυσίδες να ανοίγουν τα καταστήματά τους. Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Παφίλης μίλησε για «κόλπα». Για την εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όμως ο κ. Μειμαράκης, απάντησε ότι επιτρέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου και ότι θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αφού την δέχεται η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα