Κόκκινος συναγερμός στη Βρετανία – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα [εικόνες]

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας προέβη στην έκδοση του σπάνιου «κόκκινου συναγερμού» καθώς πνέουν άνεμοι ταχύτητας 170 χιλιομέτρων που αναμένεται να πλήξουν τα δυτικά παράλια ενώ θα σημειωθούν και σφοδρές καταιγίδες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από σήμερα το απόγευμα και αναμένεται να σταματήσουν αργά τη νύχτα, θα προκαλέσουν ζημιές σε κτήρια, θα ξεριζώσουν δέντρα, ενδεχομένως θα προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ θα δημιουργήσουν και τεράστια κύματα που θα σκεπάσουν παραλιακές περιοχές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής

Υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα συστήνει στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα έχουν διακοπή όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθώς στα δυτικά των ακτών και στη θάλασσα της Ιρλανδίας αναμένονται άνεμοι ισχύος 12 μποφόρ.

Οι ήδη πλημμυρισμένες περιοχές της Βρετανίας αναμένεται να χτυπηθούν για άλλη μια φορά από την μανία της φύσης ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Εκτός αυτού, θα σημειωθούν και νέες βροχοπτώσεις με ποσότητα νερού ίση με αυτή ενός συνηθισμένου μήνα.

Μέχρι στιγμής, σε ισχύ βρίσκονται 16 σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες που σημαίνουν κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα έχουν εκκενωθεί πάνω από χίλια σπίτια τις τελευταίες ημέρες ενώ τουλάχιστον 540 άνθρωποι στην κοιλάδα του Τάμεση, δυτικά του Λονδίνου, χρειάστηκαν την επέμβαση των σωστικών συνεργείων για να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι θέλουν να μετακινηθούν, κυρίως όσοι χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό δίκτυο της δυτικής Βρετανίας. Επίσης οι κατολισθήσεις, οι πλημμύρες και οι υποχωρήσεις του εδάφους έχουν απομονώσει ήδη αρκετά χωριά και οι κάτοικοι περιμένουν να τελειώσει και το σημερινό χτύπημα για να μετρήσουν εκ νέου τις πληγές τους.

Στις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, εκτός από τους πυροσβέστες και τους διασώστες έχουν σπεύσει και 1.500 στρατιώτες καθώς ο στρατός έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα