Κουνάει ξανά το δάχτυλο ο Σουλτς: «Με “όχι” η Ελλάδα θα πάει σε άλλο νόμισμα»

13:02 5/7/2015 - Πηγή: KoolNews

Μετά τη συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», με την οποία χαρακτήριζε έτοιμη την Ευρώπη για την παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο Μάρτιν Σουλτς, προέβη σε νέα προειδοποίηση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, εκτιμώντας ότι το «όχι» σημαίνει νέο νόμισμα.

«Αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι θα πρέπει να εισάγουν

άλλο νόμισμα, γιατί το ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Την στιγμή που κάποιος πάει σε νέο νόμισμα, βγαίνει από την ευρωζώνη. Αυτά τα στοιχεία μου δίνουν την ελπίδα ότι ο λαός δεν θα ψηφίσει “όχι” σήμερα» υπογράμμισε ο Σουλτς.

Σε ότι αφορά τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Welt, ανέδειξε την πιθανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοηθείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους».

Φυσικά έθεσε και σε αυτή την περίπτωση θέμα δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα του θα καθορίσει πολλά.

«Ισως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, δεν θα πληρωθούν οι μισθοί, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν».

The post Κουνάει ξανά το δάχτυλο ο Σουλτς: «Με “όχι” η Ελλάδα θα πάει σε άλλο νόμισμα» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα