Μαύρα τα βάφουν οι Έλληνες: Απαισιόδοξοι μέχρις εσχάτων και για το 2014

Ισχνή είναι η μειοψηφία η οποία περιμένει μία κάποιου είδους οικονομική ανάκαμψη για το τρέχον έτος, καθώς μόνο το 17% εμφανίστηκε αισιόδοξο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Randstad Workmonitor που πραγματοποιήθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2013, με στόχο να εξετάσει τις προσδοκίες των εργαζομένων για το 2014, οι Έλληνες είναι οι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας στο σύνολο των 32 χωρών που συμμετείχαν.

Το 75% μάλιστα των Ελλήνων συμμετεχόντων δήλωσε πως όχι μόνο δεν

αναμένει κάποια ανάκαμψη αλλά αντιθέτως περιμένει επιδείνωση στην οικονομία. Συνολικά, στην Ελλάδα εμφανίζεται ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την ανάκαμψη (το 84% στην ηλικιακή ομάδα 44 - 54 ετών δεν είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της οικονομίας το 2014). Σε σχέση με το πώς αισθάνονται οι εργαζόμενοι για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, μόνο το 18% αναμένει αύξηση των αμοιβών του το τρέχον έτος και μόνο το 13% αναμένει να λάβει μπόνους.

Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια δεν διαφέρει από αυτό άλλων χωρών του Νότου της Ευρώπης. Και εκεί οι πολίτες στο 65% δεν βλέπουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 58% αναμένει να λάβει αύξηση και σχεδόν οι μισοί (48%) αναμένουν να λάβουν μπόνους. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην Τουρκία το ποσοστό των εργαζομένων που αναμένει να λάβει αυξήσεις την ίδια περίοδο ανέρχεται σε 78%.

Keywords
Τυχαία Θέματα