Μύλος για το χρώμα των δημάρχων στην tv

Ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα που μοιάζει μάλλον με γόρδιο δεσμό αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία, τα στελέχη της Singular Logic η οποία και φέτος έχει αναλάβει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων και μέσω της τηλεόρασης.

Το πρόβλημα όσο κι αν φαίνεται απλό, είναι εξαιρετικά σύνθετο και σε μεγάλο βαθμό μπορεί να προκαλέσει όχι μόνον παρεξηγήσεις, αλλά και σφοδρές αντιπαραθέσεις.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής,

τα στελέχη της εταιρείας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά σε σχέση με τον χρωματικό χαρακτηρισμό των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν –για πρώτη φορά- δεκάδες αν όχι εκατοντάδες υποψήφιοι σε όλη τη χώρα που δηλώνουν ή είναι ανεξάρτητοι, ανεξαρτήτως από τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Το βράδυ των εκλογών για να γίνει η παραδοσιακή άθροιση των κομματικών δυνάμεων, δίπλα στο εκλογικό τους αποτέλεσμα μπαίνει και ένα χρώμα ώστε ο χάρτης της Ελλάδας να αποκτήσει και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Στις αρχές της εβδομάδος έγινε μια άτυπη σύσκεψη στη Singular Logic όπου διαπιστώθηκε απόλυτο χρωματικό αδιέξοδο. Τα ενδεικτικά παραδείγματα που έπεσαν στο τραπέζι το κατέδειξαν αμέσως. Τι θα κάνουμε με τον Γιάννη Σγουρό που διατείνεται ότι είναι ανεξάρτητος, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει ενθέρμως; Τι χρώμα θα βάλουμε στην υποψηφιότητα του Απόστολο Τζιτζικώστα που στηρίζεται μόνον από τους ΑΝΕΛ αν ο ίδιος θέλει να εμφανίζεται γαλάζιος, καθώς δεν έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ.; Πώς θα βάψουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη που στηρίζεται μόνον από τον ΛΑΟΣ και τι θα απαντήσουμε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αν π.χ. οι κύριοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης θέλουν να εμφανίζονται «άσπροι»;

Η Singular έστειλε ήδη μια επιστολή σε όλα τα κόμματα ζητώντας δύο ρητές διευκρινίσεις μέχρι τις 30 του μηνός. Πρώτον, να της κοινοποιήσουν εγγράφως ποιους περιφερειάρχες και ποιους δημάρχους στηρίζουν στους 150 μεγαλύτερους δήμους της χώρας και δεύτερον, να διευκρινίσουν αν οι εκλεκτοί τους είναι και μέλη των κομμάτων τους. Γιατί ζήτησαν και το δεύτερο; Για να έχουν το περιθώριο να βάψουν π.χ. και από μόνοι τους πράσινο κάποιον υποψήφιο, αν ο ίδιος δεν το θελήσει, αλλά το ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώσει ότι είναι μέλος του.

Τι θα γίνει στην περίπτωση που εκδηλωθεί μια μαζική άρνηση υποψηφίων να ντυθούν με τα κομματικά χρώματα εκτιμώντας ότι ως ανεξάρτητοι θα έχουν π.χ. καλύτερες ελπίδες στον δεύτερο γύρο; Αυτό ούτε η Singular μπορεί ακόμη να το απαντήσει και δεν αποκλείει την περίπτωση να έχουμε πολλές περιπτώσεις «λευκών υποψηφίων» με τους καλεσμένους στα πάνελ να υπενθυμίζουν το βράδυ των εκλογών το χρώμα του κοστουμιού που θα όφειλαν να φορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα